Dreamgirls

Publicerat: 2009-05-08 kl. 19:43:47

Titel: Dreamgirls
Originaltitel: Dreamgirls
Genre: Drama, Musikal
Inspelningsår: 2006
Skådespelare: Jamie Foxx, Beyoncé Knowles, Eddie Murphy, Danny Glover, Jennifer Hudson, Anika Noni Rose, Keith Robinson.

Handling:
Det är tidigt 60-tal och staden Detroit sjuder av musik. Curtis Taylor, Jr (Jamie Foxx) jobbar som bilförsäljare, men drömmer om att starta ett eget skivbolag. Han vill ge ut musik som skiljer sig från mängden och letar efter nya talanger. En dag lyssnar han på en konsert med det nya stjärnskottet James "Thunder" Early (Eddie Murphy) och blir genast intresserad av den trio som körar bakom Early. Tjejerna kallar sig The Dreamettes och består av Deena Jones (Beyoncé Knowles), Lorrell Robinson (Anika Noni Rose) och Effie White (Jennifer Hudson), som är gruppens förgrundsfigur.

Omdöme: Kan bara säga att den här filmen var groooovt bra! Riktigt bra och medryckande musik, men även starka powerballader! Har lyssnat på soundtracket hundra gånger sedan jag såg filmen. Skådespeleritet och handlingen är väl inget att klaga över egentligen eftersom musiken var en stor del i filmen. Men jag rekommenderar den starkt! ♣ ♣ ♣ ♣ ♣

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0