Melodifestivalen 2009

Publicerat: 2009-02-28 @ 22:01:02 | 0 kommentarer

Dagens bidrag var inte alls bra. De enda som var hyffsade var Anna Sahlene och hennes polare, Next 3 och helt klart Malena, operasångerskan! Hur coolt är inte det med opera i melodifestivalen? Jag tycker det är asbra! Det gör inte alls något att hon sjöng på franska, faktum är att jag tror det skulle varit dåligt på engelska eller svenska. Nej, opera ska man inte förstå.. haha! Tyvärr gick ju Agnes till final tillsammans med Malena. Menmen.
Just nu kollar jag på Rocksystrar. Den är ju skitbra än så länge!


bild från aftonbladet.se


Gladiator

Publicerat: 2009-02-28 @ 18:33:37 | 0 kommentarer

Titel: Gladiator
Originaltitel: Gladiator
Genre: Action
Inspelad: 2000
Skådespelare: Russel Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen, Oliver Reed, Derek Jacobi, Djimon Hounsou och Richard Harris.

Handling:
Generalen som blev slav. Slaven som blev gladiator. Gladiatorn som utmanade ett kejsardöme.

Av ren avundsjuka vill den blivande kejsaren Commodus mörda den tappre general Maximus och hans familj. I sista sekunden lyckas Maximus fly från sin avrättning, men istället kommer han hem och finner sin familj avrättad.

Maximus tas till fånga som slav. Han blir nu tvungen att kämpa för sitt liv som gladiator på Roms arenor, där hans talang för slagsmål kommer att göra honom till den mest brutale, och den mest populäre kämpen på arenan. Maximus enda önskan är hämnd på Commodus. För att få den, finns det bara en sak att göra: Att bli den störste gladiatorn i hela imperiet.

Omdöme: Den här filmen var verkligen grymt bra! Jag tror dock jag aldrig skulle sett den om jag inte först blivit tvingad att se den i skolan, men jag ångrar inte att jag såg den igen. Se den, se den! Så grym handling och grymma skådespelare. Allt var grymt! Detta är nog en av de bästa actionfilmerna jag någonsin sett så den får helt klart: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣Ibland förvånas jag över hur duktig jag är

Publicerat: 2009-02-28 @ 18:16:28 | 0 kommentarer

En mycket bra dag idag! Även fast jag sov relativt länge har jag ändå lyckats att få mycket gjort. Har kollat på Gladiator, började i går kväll men orkade inte så värst länge. Som ni kanske vet är den filmen 2,5 h så det tog ju sin lilla tid. Efter det har jag nästan bara suttit och läst igenom texter om Antikens Rom och gladiatorspel samt skrivit väldigt mycket på filmanalysen. Jag känner att det här kommer bli skitbra! Nu har jag bara fråga tre och fyra kvar att utveckla ännu mer och sen är jag nog så gott som klar! Det ska sitta gott med en Ben & Jerry Pishfood till Melodifestivalen ikväll!Knas Så ska det låta!

Publicerat: 2009-02-27 @ 21:05:59 | 0 kommentarer

Det var ju inte alls det programmet jag var och kollade på som visades idag! Även fast vi faktiskt gick på första inspelningen! Nej, vi är program tre... :) Aja, kolla då istället! ;)


Hej Hopp!

Publicerat: 2009-02-27 @ 15:37:09 | 0 kommentarer

Jag har upptäckt en sak. Jag förstår inte ett ord av vad Olof, min mentor och geografilärare, menar när han har föreläsning. All information åker in i ena örat, och ut i det andra. Jag förstår aldrig vart han vill komma med det han berättar så jag måste läsa i boken för att förstå. Inte bra. Jag förstår när alla andra lärare snackar, men inte när han gör det. 

Har skrivit in min filmanalys på word nu. Tyvärr blev det inte lika mycket som jag trodde, men en början på sidan två iallafall... och det skulle vara två sidor. Så lite bra är det. Sedan har jag inte svarat fullt på fråga ett och inte heller två samt att jag nog kan utveckla fråga tre och fyra. Måste nog kolla på filmen en gång till. Ikväll får det bli! 


Så ska det låta

Publicerat: 2009-02-27 @ 06:54:38 | 0 kommentarer

Ikväll är det säsongens första program av Så ska det låta! Och vad innebär det? Rätt! Jag, mamma, pappa och Simon sitter i publiken! (ovanför bandet)

KOLLA IKVÄLL 20.00 PÅ ETTAN!


Strumpor!

Publicerat: 2009-02-26 @ 22:25:58 | 0 kommentarer

Okej, jag gjorde inte klart alla tre uppsatser, faktum är att jag inte ens börjat skriva in den tredje på datorn. Men två har jag redan skickat till mina lärare, skönt att bli av med dem! :D Imorgon blir det skola som vanligt och sedan ska mamma och jag ta en sväng till netonnet för jag måste köpa en mobilstrumpa! Mitt gamla fodral har spårlöst försvunnit och dessutom var det LGs.. jag har ju Samsung nu!

Någon av dessa kanske? Disney-temat är ju bara för gulligt! Tyvärr är de fina fodralen längst ner Nokias... men kanske det inte gör något ;)Spaghetti i diskhorn och strömavbrott

Publicerat: 2009-02-26 @ 20:22:44 | 0 kommentarer

Ja, det sammanfattar väl kvällen ganska bra! Mamma och jag skulle äta. Just som spaghettin var klar och mamma skulle "slå av" vattnet ur kastrullen så råkar hon hälla ut all spaghetti i diskhorn HAHA. Skitäckligt var det där så vi fick göra ny. Och allt är frid och fröjd. Sedan när vi sitter och äter blir det plötsligt strömavbrott! Mörkare än det mörkaste svarta hål blev det! Vi lyckades aldrig lista ut problemet men som kom pappa och räddade oss. Det var tydligen så att det läckte från spisen på kablarna där under. Så nu måste vi ringa dem som har hand om det där... ;O Nej, nu ska jag skriva mina uppsatser!


26 februari i brist på rubrik

Publicerat: 2009-02-26 @ 16:05:57 | 0 kommentarer

Hej Hopp!
På japanskan kollade vi på film! Shall we ダンス? elr. Shall we dance? Den är ju skitbra! Och för ni som sett den amerikanska versionen av denna film och tror att japanerna kopierat så tror ni fel! Det är amerikanerna som är härmapor!

Nu ska jag byta om till träningen men jag är så sjuuuukt trött. Vill bara sooova. Hoppas träningen piggar upp mig för ikväll måste jag skriva klart mina uppsatser helt och hållet!


Skolan en helt "vanlig" torsdag

Publicerat: 2009-02-26 @ 10:02:28 | 0 kommentarer

Sitter i datasalen nu och har svenska. Fast det är rast. Men jag tror den är slut snart. Vi har fått ytterligare en uppgift till nästa vecka. Redovisning av en bild. Bajsa! Har redan tre uppsatser och ett prov nästa vecka! Aja, ni vet nog redan vad jag tycker om min svenskalärare.. hm. Jag är trött fastän jag sov så länge, men jag kanske blir piggare frammåt eftermiddagen. Det är sjuuuukt varmt här inne! Hejdå.


11 timmars sömn! *

Publicerat: 2009-02-26 @ 07:31:13 | 0 kommentarer

Det är ju helt otroligt! Somnade redan vid klockan åtta igår kväll! Fan så trött jag var efter en lång skoldag som avslutades med squash och gym. Har nog inte somnat så här tidigt eller sovit så här länge (på en skoldag) på hur många år som helst :S Men men, skönt var det iallafall! Utvilad som få.. ;) Nej nu ska jag borsta tänderna och sedan packa väskan för snart är det skola!


Squash + Gym

Publicerat: 2009-02-25 @ 17:56:12 | 1 kommentarer

Vi skulle ju som sagt lira squash på idrotten, vilket var riktigt skojigt! Racketsporter är alltid kul. Jag och Louise var ju värsta bra och klarade en massa bollar utan att den slutade studsa. Höhö. En jäkel till boll alltså, studsar fan knappt någonting på golvet! I Squashhallen fanns det även ett litet gym, så vi gymmade när vi inte squashade. Faktiskt första gången för mig på gym och det var väl helt okej roligt. Fanns väl inte sååå himla många maskiner men men lite ben, mage, armar blev det iallafall. Jag testade för första gången en sån där roddmaskin! Har alltid velat göra det! Men Hej och hå träningsvärk i morgon!

Louise och jag! Haha, eller inte!


25 februari

Publicerat: 2009-02-25 @ 10:34:27 | 0 kommentarer

Just nu sitter jag och försöker arbeta på min filmanalys om filmen The Gladiator. Har faktiskt skrivit en hel del som kladd i min skrivbok och jag har upptäckt att jag faktiskt får mycket mer gjort om jag arbetar på det sättet. Men det är överhuvudtaget svårt att skriva uppsatser eller liknande i skolan.

När jag kom till tågstationen idag träffade jag mina systrar, Jessica och Nicole, samt lilla Alicia! :D Men hon sov så gott i vagnen.. det var trevligt att få lite sällskap till skolan för omväxlingens skull samt umgås lite med syskonen!

Idag slutar jag tyvärr sent. Klockan 15.50. Har två timmars håltimme innan sista lektionen som är idrott, lite därför att jag slutar så sent. Men vi ska faktiskt spela squash! Har aldrig gjort det och vet inte riktigt hur det går till förutom att man slår en boll med ett racket mot en vägg över en linje. Typ. Kanske är det inte svårare än så?

Nej, nu ska jag väl försöka skriva ytterligare några meningar på filmanalysen. Jag säger bara att det är tur att jag är klar med alla andra läxor så jag behöver bara konsentrera mig på denna! Vi hörs väl ikväll! ;)


Hej alla läsare!

Publicerat: 2009-02-24 @ 22:01:07 | 0 kommentarer

Idag har jag varit i skolan som vanligt. Det var väl inte så värst speciellt. Fick tillbaka matteprovet. VG! Och VG var högsta också så det är ju kanoners. Jag var jävligt nära att ha alla rätt. En massa jävla slarvfel gjorde jag. Som att skriva upp ett multiplikationstal och sen skriva fel svar. Hur fan lyckas man? Räknade med miniräknaren på det talet också.. hm. Tur fick jag bara ett ½ poängs avdrag.

Efter skolan tog jag tunnelbanan till Vällingby! Har nog aldrig åkt så långt med tunnelbanan. Hela 14 stationer! Lärde mig alla. S:t Eriksplan, Fridhemsplan, Thorildsplan, Kristineberg, Alvik, Stora Mossen, Abrahamsberg, Brommaplan, Åkeshov, Ängbyplan, Islandstorget, Blackeberg, Råcksta och Vällingby! Ich bin grüm!

I vällinby shoppade jag lite. Så nu är jag mer än 450 spänn fattigare. Jag köpte en kjol (se bild), en kofta samt en ny mascara! Visst är kjolen ursnygg? Jag älskar den!


bild från H&M


Mary did you know?

Publicerat: 2009-02-24 @ 19:24:02 | 0 kommentarer

Mary, did you know
that your baby boy is Lord of all creation?
Mary, did you know
that your baby boy would one day rule the nations?
Did you know
that your baby boy is heaven's perfect lamb?
The sleeping child you're holding is the Great, I Am.
Gulaschsoppa i en hel vecka!

Publicerat: 2009-02-23 @ 22:14:43 | 0 kommentarer

Skulle inte ni också klara er på det? Det är så jävla gott! Och självklart ska det vara sån där färdiglagad soppa på burk, findus eller vad det är för märke! Jag kommer nog aldrig tröttna på gulaschsoppa! Har ni någon favoriträtt?

Nå, åter till verkligheten. Träningen var rolig men också lite jobbig! Vi körde lite teknik, skott, springa, fys osv. Det behövdes! Skulle ju skriva klart min uppsats nu också. Man kan väl säga att den är så klar så att man kan lämna in den, men bra betyg.. nja kanske inte. Ska försöka fila lite på den nu och sen blir det slummer! Ska ju upp tidigt imorgon vettni!

Jag har även varit duktig idag! Trots att Boys Over Flowers subbningen har kommit så har jag inte kollat på några nya avsnitt! Nej, plugget går före just nu! När allt är klart så ska jag kolla som belöööning.. mwihihi 8) Har även tankat hem en koreansk film, A Millionaires First Love, har hört att den ska vara skitbra och sorlig, och troligen romantisk! Perfekt kombination säger jag bara!

Psst.. jag är besviken på dig som tog bort prenumerationen av min blogg! Den är ju bäst!


Hej bloggen!

Publicerat: 2009-02-23 @ 19:05:27 | 1 kommentarer

Usch, jag är trött! Som vanligt? Tråkig skoldag också. Jag tog tunnelbanan till Kista för att möta upp mamma och kolla på kläder i Gallerian. Ville ha en kjol. Hittade en på H&M men som tyvärr bara fanns i storlek 42. Hm, too big ey? Men vi ska kanske åka till Vällingby imorgon och kolla! Snart har jag träning. Hoppas den blir skoj! Ska skriva klart min svenska när jag kommer hem också, sent kommer det bli, men det måste göras! Den är förvisso till nästa vecka men det blir skönast om jag gör klart den redan nu! Tjohej!2QL4SKL

Publicerat: 2009-02-23 @ 08:24:34 | 0 kommentarer

Too cool for school. Nä, sannerligen inte för jag ska iväg till skolan snart medan ni andra ligger hemma i era sköna sängar och sover. Säger bara en sak: Cybergymnasiet.


She's just a girl

Publicerat: 2009-02-22 @ 21:23:14 | 0 kommentarer

Her feelings she hides.

Her dreams she can't find.

She's losing her mind.

She's fallen behind.

She can't find her place.

She's losing her faith.

She's falling from grace.

She's all over the place.Tänk vad skönt det skulle vara...

Publicerat: 2009-02-22 @ 20:03:02 | 0 kommentarer

... att vara klar med allt skolarbete. Skrev nyss "klart" religionsuppsatsen om etik&moral men har massor med andra saker att göra. Jag skulle lätt kunna bli klar med allt på en enda dag om jag bara skulle sitta och göra allt den dagen. Men jag tror ingen människa kan fungera på det viset. Nu ska jag iallafall göra engelskan som är till nästnästa vecka. Har tusen andra saker då så det blir bäst att göra den nu så jag inte kommer på den när tiden är knapp. Hejs!


The Hot Chick

Publicerat: 2009-02-22 @ 00:03:42 | 0 kommentarer

Haha, någon mer än jag som nyss såg på Hot Chick?! Asså den var så grymt bra och rolig! Satt och garva nästan hela filmen igenom.. om ni inte såg den ikväll så har ni för fasiken missat något!

Men nu till Melodifestivalen! Helt klart rätt låtar och artister gick vidare! Molly Sandén och EMD. Visst, BWO var faktiskt också bra men tre låtar kan ju tyvärr inte gå till final i en deltävling. Nej, de har nog en stor chans i Andra chansen. Heja, heja!


Utmanad

Publicerat: 2009-02-21 @ 22:08:17 | 4 kommentarer

Blev utmanad av Jessie

Regler:
Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Lycka till!

1. Vad heter du?: Recca
2. Ett ord på fyra bokstäver: Regn
3. Flicknamn: Ronja
4. Pojknamn: Robert
5. Yrke: Regissör
6. Färg: Röd
7. Klädesplagg: Rock
8. Mat: Räkor
9. Sak i badrummet: Rakhyvel
10. Plats/stad: Rosengård
11. En orsak att vara sen: Rallymatch
12. Något man skriker: Rajraj!
13. Film: Rambo
14. Något man dricker: Ramlösa
15. Band: Red Hot Chili Peppers
16. Djur: Rundmask
17. Gatunamn: Ringvägen
18. Bil: Rolls-Royce
19. Sång: Rockstar

Jag utmanar: Louise, Emy, Maria, Cissi


21 februari

Publicerat: 2009-02-21 @ 19:45:20 | 1 kommentarer

Hej! (haha, det börjar låta som jag skriver dagbok!) Idag har jag gjort lite olika grejor. Jo, först och främst har jag sovit ut så jag är rejält utvilad. Sedan har jag promenerat runt i Viksjö med mamma och sedan följt med och handlat. Dessutom har jag skrivit en del på etik&moral uppsatsen. Här väl nästan allt material nu men ska bara skriva ner allt på word och förfina lite.

Snart är det Melodifestivalen och sen ska jag se på Hot Chick! Yahoo!:)

Publicerat: 2009-02-20 @ 19:09:32 | 0 kommentarer

Hej! Geografiprovet idag gick väl inte så värst bra. Kunde allt, men inte få ned det på papper. Ingen bra provdag alltså. Men sådant händer!

Snart är det träääning. Hoppas det blir skoj! Tjohej!Gör din egen läppförstoring!

Publicerat: 2009-02-19 @ 22:35:17 | 1 kommentarer

För att göra din egen drömläppförstoring gör såhär:

1. Spela basket
2. Var agressiv
3. Försök ta bollen samtidigt som någon annan
4. Spana in en hård kroppsdel på din motspelare
5. Slå din läpp mot den
6. Klart!

För att få en så jämn förstoring på möjligt, upprepa detta ett antal gånge på olika ställen.

Tyvärr har jag icke någon bild på min senaste läppförstoring :) Ett tips är att alltid ha med papper, för det praktiskt taget forsar ut blod! Och ha gärna med någons mamma, som i mitt fall Charlottes, som kan hjälpa dig!Jag orkar inte

Publicerat: 2009-02-19 @ 17:41:51 | 1 kommentarer

Fy skäms. Har geografiprov imorgon och har inte pluggat någonting alls idag och ikväll är det match. Hm, hur skall detta gå? Istället har jag iallafall varit lite duktig och kommit en bra bit på religionsuppsatsen. Nejmen, jag ska plugga efter jag käkat, är föhoppningsvis piggare då.
Haha, idag på rasten när jag, Louise, Mina och Natalia väntade på att svenskan skulle börja kom en kille, som ingen av oss kände, och satte sig vid oss och sa att han hade tåkigt och att vi skulle underhålla honom. Han hade värsta skånska dialekten! Super najs ju! Han gick i tvåan, elprogrammet, och han berättade att han hade 4 timmars håltimme i schemat. Han går även eftermiddag och ÄNDÅ har han lektion klockan åtta på morgonen. Fyfan. Hoppas inte vi får något sådant sugigt schema... jaja.

Nu ska jag skriva en liten lista på vad jag har för skolarbete de kommande tre veckorna (vad jag vet just nu iaf).

  • Geografiprov
  • Historia filmanalysuppsats
  • Svenskauppsats
  • Religionsuppsats
  • Engelskaläxa
  • Två samhällskunskapsläxor
  • = || = prov i samhällsekonomi
  • Japanskaprov

Ja, det låter väl rooooooooligt?!


Hej på dig, Essay!

Publicerat: 2009-02-19 @ 14:23:44 | 0 kommentarer

Har tusen läxor. Tre uppsatser till samma vecka. Plus ett prov och ett prov veckan därpå. Vi får uppsatser nästan varje svenskalektion. Hon är sjuk i huvudet, min svenskalärare. Vet ni vad jag vill göra just nu? Rätt! Sova... men kan inte. Måste plugga. Inte somna. Plugga. Inte sova.Tokyo Tawaa

Publicerat: 2009-02-18 @ 22:34:02 | 0 kommentarer

Har suttit och tvingat mig att se dramaserien Tokyo Tower, som jag började med för länge sedan men inte pallat fortsätta på. Den är grymt dålig just nu. Berör mig inte ett dugg. Men jag vill lixom inte bojkotta den när jag redan sett tre avsnitt och den står på min "ser"-lista! Ack, vilket i-lands problem...


Fys och beeptest

Publicerat: 2009-02-18 @ 18:43:12 | 0 kommentarer

Vad som hände i skolan under dagen är väl ganska ovästäntligt förutom att vi kollade på Gladiator på historian. Till idrotten testade vi att åka buss 4 och det gick bra! Vi hade beeptest. Jag var sååå inte taggad på det. Sen massa fys. Fick väl ändå ganska bra resultat.
Jag är lite ledsen eftersom inga nya episoder subbats till Boys Over Flowers :( Nu måste jag ju kolla på något annat istället! ;O


SHINee - Stand By Me


En mycket duktig flicka

Publicerat: 2009-02-17 @ 21:09:33 | 2 kommentarer

Efter träningen och middagen så satte jag mig nästan direkt och gjorde klart samhällsfrågorna samt svenskauppsatsen! Så nu är det bara att ta det lugnt medans jag kollar på Boys Over Flowers! Känns som om jag bara tjatar om den serien, men den är ju så grymt grymt bra!Ur-kip-kip-kip

Publicerat: 2009-02-17 @ 16:23:51 | 0 kommentarer

Snart är det träning! Hoppas det bli skoj! Matteprovet idag gick faktiskt bra då inget av det svåra var med. Det var också bara ett VG-prov. Efter träningen måste jag skriva klart svenskan som ska vara inlämnad i morgon, hinner inte göra efter skolan då jag kommer hem klockan fem. Sedan ska jag också göra klart samhällsfrågorna och sedan så klart kolla på Boys Over Flowers episod 12. Det är så spännande nu!


Kross mot JKS!

Publicerat: 2009-02-16 @ 22:11:09 | 2 kommentarer

Match Match Match ikväll! Den gick faktiskt skitbra! Eller okej, det kom några minuter där vi slarvade och icke kämpade men efter en utskällning blev vi bra igen. Haha. Själv spelade jag ganska hyffsat och lyckades plocka hela nio pinnar! Fan, jag hade kunnat få tio eller t o m elva om jag inte missat sista staffen eller satt returen när jag missade! BAJS! Det var hundra år sedan jag fick över tio på en match.. ;o Jaja. Kanske nästa match mot Söder? Who knows! Det bästa var ju att vi faktiskt krossade dem ganska mycket efter att vi förlorat förra gången. Då förlora vi med endast ett poäng och nu vann vi med typ 40! :D

Nej nu ska jag alldeles straxt duscha (usch mitt hår är fett med fett)  och sedan kolla igenom matteboken och sedan sova! Har matteprov imorgon.. kommer ju gå.. bra. HEJ!


Cappuccino Pannacotta

Publicerat: 2009-02-15 @ 21:08:40 | 4 kommentarerAv: Pappa
Fotograf: Jag ©


15 februari

Publicerat: 2009-02-15 @ 10:14:41 | 0 kommentarer

Godmorgon! Nu undrar ni förstås vad jag gör uppe så här tidigt? Nå, sanningen är att papput och jag ska på fotokurs på Folkuniversitetet! Hihi =)

Och vet ni vad?! Jag har hittad Hana Yori Dango FILMEN subbad på engelska! Hur kul är inte det!? Den kom ju förfan ut för mer än ett halvår sen.. ååh vad jag längtat <3

Ska käka och sedan dra :) Hejrå!


VAFAAAAAAN

Publicerat: 2009-02-14 @ 11:48:01 | 1 kommentarer

Jag hatar min engelskalärare! Jag fattar inte varför han ger oss sånna här texter att läsa! FATTAR INTE ETT JÄVLASTE SKIT! VEM FAAAAAAAN fattar något när de är typ världens längsta text, med typ baaaaaara konstiga ord och det handlar om politik i typ Israel?!! Man vet ju fan inte om det är personer eller platser de snackar om :S :S Nej fan, jag skiter i denna text!

USCH!


Fredag den trettonde

Publicerat: 2009-02-13 @ 17:28:25 | 0 kommentarer

Otursdag? Nja, ingen otur har drabbat mig än i alla fall! Skolan idag var väldigt seg. Hade ju bara två lektioner men that's life i guess. Har planerat att plugga järnet idag men så mycket har jag inte gjort än. Har bara skrivit 98 ord på en uppsats, ca. 2-300 to go! Svenskauppgiften är egentligen inte svår, men jag har ingen lust bara. Strycka under det viktigaste i en text och sen summera den. Tråk. Jag vill mycket hellere kolla på Boys Over Flowers. Gosh, den är grymt bra! SE DEN! Fast... se den japanska först!

Nej nu ska jag väl... försöka skriva på uppsatsen, tjoflöjt!


Vad är ett MVG-barn?

Publicerat: 2009-02-12 @ 20:24:21 | 1 kommentarer

Är det en person som har lätt i skolan och får MVG utan att knappt bry sig eller en person som kämpar för fullt för att få högsta betyget? Svår fråga, men jag skulle nog säga det förstnämnda. 
  Flera säger att jag är ett MVG-barn. Ja visst, jag får nästan jämt MVG men grejen är att jag verkligen kämpar för det också. Jag sitter inte hemma och småläser till ett prov och vips, hej på dig högsta poäng! Nej, jag sitter och pluggar som en galning. Ni skulle se hur mycket tid jag lägger ner på uppsatser och liknande. Jösses. 
  Men om jag hade varit en begåvning hade jag haft bättre betyg redan i åttan, antagligen. Men ni skulle se de betygen. De var bra men absolut inte på en så hög nivå. Det var i nian jag började ta skolan riktigt på allvar. Jag lärde mig hur jag fungerade och hur jag skulle lyckas bli bäst. Jag är inte en naturbegåvning.


Håltimme suger

Publicerat: 2009-02-12 @ 11:48:00 | 0 kommentarer

Sitter i datorsalen nu och fördriver tiden. Japanskan börjar om cirkus 10 minuter, egentligen 15 för Johan är alltid sen. Ingen lunch idag heller då. Fjärde dagen. Pissäcklig överkokt pasta. Nej, nu skall jag nopg dra mig till O10 och vänta in lektionen.. hejs!


100% trött

Publicerat: 2009-02-12 @ 07:22:23 | 0 kommentarer

Jag orkade fan inte kliva upp ur sängen idag! :O Så sjukt degig och jag har ont i hela kroppen. Både från basket, idrotten samt min jävla väska som tynger så fasansfullt på mina axlar. Känns som om jag har blåmärken där. Till idag. Idag har jag bara svenska och japanska. Orkar inte det heller! Sen har jag basket. Just nu orkar jag inte det för jag är så trött och har ont i kroppen, men men.. hoppas det går över.


Stendöd

Publicerat: 2009-02-11 @ 19:49:02 | 0 kommentarer

Jag är verkligen trött. Skittrött. Hade idrott idag för första gången. Det var väl lite småskoj. Men en sak förvånade mig. Alla tjejer hade mjukisbyxor. De blev förvånade när först frågade (innan jag visste) om någon av dem hade shorts. De sa typ "shorts har ju killar". Hmhm. Så kommer jag från en skola där praktiskt taget alla tjejer hade shorts. Jaja. Emelie hade iallafall det också, baskettjejer som vi båda är. Och nästa gång har jag tvingat i Louise shorts också, haha ;) Vad vi gjorde på idrotten var iaf: uppvärmning, någon sjukt konstig och tråkig stafett, någon slags bollkull med mattor, doppboll, dodgeboll och slutligen fick vi välja mellan innebandy och fotboll. Jag valde innebandy. Jag ägde.

Skickade in samhällsekonomin nu. Borde göra geografi och moral & etik. Orkar inte. Ska nog kolla på Boys over Flowers sen. Det är den koreanska re-makern av japanska Hana Yori Dango - världens bästa drama.Imorgon blir det en spännande skoldag

Publicerat: 2009-02-10 @ 22:29:56 | 0 kommentarer

Idrotten börjar i morgon! Vi ska vara i Sprallenhallen, Skanstull. Det blir spännande och jag hoppas roligt också! Det icke så roliga är ju att det blir sena dagar. Jag kommer komma hem tidigast klockan fem typ. Skoj.

En sak som är kul är att vi (äntligen) börjat lära oss Katakana på japanskan. Tur att jag kan cirkus 75% av dem. För er som inte vet vad det är ska jag säga er att det är ännu ett japansk skrivsätt/alfabet som är uppbyggt precis som hiragana. Dock ser tecknena lite olika ut och används på olika sätt. För att ni skall förstå detta bättre tänker jag skriva ett ord på hiragana och samma ord med katakana.

vän

ともだち
hiragana

トモダチ
katakana


Ordet vän, tomodachi, skriver man aldrig med katakana och det beror på att katakana används endast till s.k. låneord från andra språk. T.ex. ordet öl som på engelska heter beer och på japanska blir det biiru ビイル (ganska likt va?). Det skrivs alltså med katakana. Andra ord som också skrivs med katakana är t.ex. bideo kamera, terebi, oosutoraria. Dessa ord är alltså på engelska: video camera, televison och australia. Buraun, Hofuman är t.ex. efternamnen Brown och Hoffman transkiberat till japanska eller snarare romaji, som är japanska skrivet med våra romerska och latinska bokstäver. Om man istället skulle ta mitt efternamn, Schaffhauser, skulle det kanske kunna låta såhär:
Shafuhausa, シャフハウサ.
Nejmen så roligt, nu fick ni er en gratis japanskalektion också! Hoppas ni tar till er allt detta onödigt vetande! =)


Nu har det hänt!

Publicerat: 2009-02-10 @ 13:28:40 | 2 kommentarer

Jag har fått allt: G- , G , G+ , VG- , VG , VG+ , MVG- , MVG och, tro det eller ej IG! Idag fick jag mitt första MVG+ någonsin! På japanskaprovet, whopee! :D


Få bilder

Publicerat: 2009-02-09 @ 23:13:48 | 0 kommentarer

Jag har upptäckt att jag laddar upp väldigt få bilder på bloggen min. Är det bra eller dålig? Grejen är den att jag hellre förmedlar mina dagar med ord än med bilder. Ni få stå ut!


Mörbultad, ja visst!

Publicerat: 2009-02-09 @ 22:51:19 | 0 kommentarer

En mycket hård men rolig träning. Nu har jag brännmärken på båda knäna och båda armbågarna. I början  av tränignen stod Emma och Johan bara och väntade på oss. Alla fortsatte skjuta på korgen och snacka men ingen vågade gå fram och fråga om vi inte skulle börja snart. Efter ett tag  så tog iallafall Frida (och jag) mod till sig och frågade hahaha ;) XD Det var ju.. bra :) Ajuste, Axel kom ju hem från Nicaragua i förrgår och hon var sååå brun! Herregud nu känner jag ju mig ännu blekare :( Solarium nästa?! I'm gonna brush my teeth now and then I shall go to bed, sweet dreams!


Vänta, vänta... hela dagen lång

Publicerat: 2009-02-09 @ 18:20:58 | 0 kommentarer

Okej, så dagen har mestadels bestått av att vänta.
1. Gick ut till bussen 10 minuter för tidigt (kollade aldrig klockan när jag gick)
2. Fick stå vid nästa busshållsplats i ca 15 minuter
3. Väntade på tunnelbanan 2 minuter
4. Väntade på att mentorstiden skulle börja, ca. 5-10 minuter
5. Väntade på tunnelbanan 2 minuter
6. På grund av att någon ledning gått sönder i Årstaberg fick jag vänta 30 minuter på tåget.
7. Väntade 5 minuter på bussen
8. Väntade i många timmar (väntar ännu) på att basketen ska börja...

Hell yeah :) Det roliga var ju att min skoldag varade i knappt 5 minuter.

Från huset - Till huset
08.38 - 11.25

Ja det var min morgon det!


En söndagskväll i februari

Publicerat: 2009-02-08 @ 23:12:23 | 0 kommentarer

Nu sitter jag här med tandborsten i munnen och ska snart ta mig en några timmars lur. Imorrn är det en väldigt kort skoldag, ca. 20 minuter, så det blir ju roligt. Hmhm. Men se det på den positiva sidan? Jag kommer upp i tid och hinner i alla fall vakna för dagen. Imorrn blir det också lite plugg. Ska väl göra lite på etik & moral-uppgiften samt svara på frågorna i samhällsekononmin! Förutom det är det som vanligt träning på kvällen, whopee!

Godnatt, oyasuminasai! =)


En vinst som känns som förlust?

Publicerat: 2009-02-08 @ 19:35:16 | 0 kommentarer

Vi vann mot Tyresö med 40 poäng. Slutresultatet blev 88 - 48. Det känns inte alls som om vi vann på något vis. För matchen var så.. konstig, så seg och vi borde nästan vunnit med mer. Speltiden var relativt jämn men jag lyckades bara plocka 4 poäng. Jag slarvade bort bollen hundratals gånger istället. Jaja. Jag ska kolla på melodifestivalen straxt eftersom jag inte såg den igår. Tjolla!Tagga! Tagga!

Publicerat: 2009-02-08 @ 11:15:11 | 0 kommentarer

Snart är det match! Eller okej om 4 ½ timme, men tiden kommer nog rusa. Vi ska möta Tyresö och dem bör vi nog klå. Måste kontakta Challe också för och höra hur vi ska ta oss till Zenitvägen :O Herrå!


Middag hemma hos Challe

Publicerat: 2009-02-08 @ 01:01:11 | 0 kommentarer

Efter att vi förlorat matchen, ganska rejält, och tjejerna var lite deppiga så förstörde det iallafall inte moodet hemma hos Challe =) Nej, det var en astrevlig kväll med god mat och prat! I slutet var det bara jag, Frida, Anne och såklart Challe (och Erika en stund) kvar och vi satt väl och snacka i 1 ½ timma om allt möjligt! Mycket om basket men också om roliga grejer som hänt här i livet hahaha. Så sjukt skojiga grejer dessa tjejer har att berätta XD Man garvar ju fan så skrattmusklerna spricker! Jag älskar sådana här tillfällen, när man bara kan sitta och prata och skratta. Då upptäcker jag att jag tycker så himla mycket om laget och skulle aldrig kunna lämna dem för man skulle sakna dem så himla mycket. <3


Basketmatch + middag

Publicerat: 2009-02-07 @ 15:27:41 | 0 kommentarer

Jag ska snart dra iväg för att kolla på mitt lags match mot blackerberg och sen ska vi hem till challe på middag :) En lite sen födelsedagsmiddag (eller tidig?) för att hon fyller år i november. XD Jaja, jag kommer väl hem sent i kväll eller tidigt i natt? Hej så länge och ha en fortsatt trevlig dag! :)Alla uppsatser are done!

Publicerat: 2009-02-06 @ 23:49:09 | 1 kommentarer

Är typ klar med min uppsats nu om sagor och myter. Blev nästan tre sidor. Skulle vara ungefär två egentligen haha. Men det är svårt att begränsa sig när man har mycket att skriva. 1472 ord!

Glömde förresten att berätta en viktig sak! Jag träffade min gamla klassföreståndare/SO-lärare på bussen i morse! Hon kom fram och tog tag i mig och sa "Hej Rebecca!" Jag glodde på henne som om hon var en alien innan jag såg vem det var haha. Det var lite skojigt!

Nej, nu ska jag fylla min vattenflaska för att jag törstar ihjäl, läsa och sedan pömsa! Full rulle kanelbulle imorgon med plugg, basketmatch (ska kolla på) och sedan hem till Challe på middag :D


おやすみなさい!


Estetisk verksamhet

Publicerat: 2009-02-06 @ 19:09:56 | 1 kommentarer

Gick nyss in på elevportalen och för att kolla om betyget i datorkunskap var inlagt än (ja, fast jag vet vad jag fick) och gissa vad jag ser? MVG i Estetisk verksamhet! :D Digital Bild alltså! Det betyder ju att jag fick högsta betyg i alla tre kurser vi avslutat, ouff!


Sjätte februari tvåtusennio

Publicerat: 2009-02-06 @ 18:43:13 | 0 kommentarer

Ännu en tråkig dagsresumé. Geografi och Samhällskunskap. På samhället hade vi bara redovisning. Det gick ganska bra faktiskt och för typ första gången i mitt liv pratade jag utan att läsa innantill. Hade inte ens en text med meningar jag skulle säga. Skillat! En tjej som går i min samhällsgrupp, men inte i min klass, sa till mig på rasten att jag pratade jättebra och att det lät som att jag visste vad jag snacka om. Så det var ju lite roligt, att en person jag faktiskt inte ens känner, eller ens har sett tidigare, kom och sa det :) Annars har det väl inte hänt så värst mycket. Gick och fråga vad jag fick i Datorkunskap, och som jag trodde, ett MVG! Hihi.. MVG hit och MVG dit.. ska fixa mig till träningen nu. Tjolahopp!Shinhwa - Once in a lifetime

Publicerat: 2009-02-05 @ 23:04:34 | 0 kommentarerOnce in a lifetime, fly to the star.
The stars will protect your dreams.
Once in your lifetime for that awaited day,
forever to make our way together,
love for your dreams.

Den där låten är verkligen grymt bra! Texten är sångens refräng ock alltså översatt på engelska från koreanska som ni kanske märker. Jag älskar den! Koreanska tycker jag är ett av de finare språken (i sång) i världen och jag skulle lätt vilja lära mig det om jag hade chansen. Men det har jag inte tyvärr... anyeong! ;)


Jag är inte korkad...

Publicerat: 2009-02-05 @ 21:41:36 | 0 kommentarer

... ni missförstår mig bara!

Ja om matchen alltså. Vi vann med 36 poäng och nu ligger vi etta i serien. Matchen i sig gick väl egentligen ganska bra. Tråkigt att nästan hela laget bara sa negativa kommentarer om matchen. Det är som om man inte vågar tycka att det gick bra. Det är liksom lättare att trycka ner sig själv än att förbättra självförtroendet. Skumt. Nåja.

Jag har en rolig grej att berätta iallafall! Och det är att jag fick MVG i Naturkunskap A! Nu känns det verkligen att det var värt att ha suttit de där timmarna och gjort kompletteringen! Jag är så glad! =) 50 p avklarade, 2450 to go! Eller okej, ytterligare två 50 poängskurser har jag avklarat, men vet inte betygen än. Förmodlingen högsta där med!

Dessutom fick jag tillbaka grejor idag. I Am David bokprov (MVG!) och svenskanovellen (MVG!). Detta löper ju på bra med sådana fina betyg. Men I Am David kan jag ju fan icke hålla med om MVG:t. Jag skrev inte ens som det stod att man skulle göra, hade bara sovit två timmar den natten, och det gick sämst. Aja, ska inte klaga! Svenskanovellen gick jävligt bra iallafall, mycket bättre än vad jag trodde. Klarade ALLA betygskriterier förutom ett.. på G-nivå. Jag använder inte talspråk. Haha, men jag visste faktiskt inte att "kolla" var talspråk.

Hade japanskaprov också. Det gick nog bra för det var jävligt enkelt. Hälften av frågorna stod på övningsprovet vi fick för ett par veckor sedan. Lyckat. Hihi. Men jag tror jag halvt kommer faila på en fråga, glömde skriva en sak! :( Aja, jag tror inte det kommer ta så mycket på betyget inte.

Har skickat in båda historieuppsatserna nu varav den ena alldeles nyss. Är väl halvnöjd men får se vad de leder. Jag har iallafall observerat att jag skrivit betydligt mer än de flesta. Hm.

Träningen idag orkar jag inte prata om. Den var bara konstig. Riktigt konstig och tråkig. Och då menar jag inte tråkig att den inte var rolig, utan det var andra grejer som hände.


Match snart!

Publicerat: 2009-02-04 @ 17:40:02 | 0 kommentarer

Ska snart hämta opp Maria och sen åka till Barkarby där Charlottis ska hämta oss! =) Och jag måste kissaaa!! Fast jag inte är kissnödig! Men jag måste annars kommer jag kissa på mig innan matchen! :o Och toaletterna är inte speciellt fräscha där borta. Gah! Men det kommer inget :'( Buhu. Aja, hahaha! Hej så länge vi hörs nog imorgon eller ikväll kanske.
Tagga Tagga!


Håltimma

Publicerat: 2009-02-04 @ 13:11:18 | 0 kommentarer

Har håltimme just nu vilket inte är särskilt kul. Så vi smet in i en datorsal, som snart kommer upptas av KYH (vad det nu är?), så då måste vi gå. Idrotten börjar klockan två till tio i fyra. Dennis skvallrade att vi kommer att få svara på 47 frågor och sen får vi gå. Men det kommer ju ta år och dar? Äääh.

Nu börjar det samlas massa vuxna utanför salen, kanske det är dessa KYH? Scary. Då måste vi nog försvinna snart.

Jag är kissnödig. Hehehehehehe. Och så har jag basket ikväll. Kommer att va hemma ca en timme för att sedan dra igen. Skoj. NOT! Men det ska bli kul med match, mot Täby. I hope we win! Whoopee!


Natalie

Publicerat: 2009-02-03 @ 22:25:42 | 1 kommentarer

Nu har man sagt adjö till lilla pluttis skruttis Natalie. Sorligt men tyvärr sant. Jag tror inte jag har snuttat med henne så här mycket förut som nu. Åh, hon är så mysig och gosig <3 Det är också så trevligt att vakna mitt i natten och höra hennes lilla gnäll, man blir glad för att hon är ju så söt! Jag kommer verkligen att sakna henne och det verkar så på henne också eftersom hon gnällde lite när vi sa hejdå.. :) :/


Så här kommer jag att minnas Natalie tills jag träffar henne nästa gång!
Mysig och gosig och glad att se mig! :D Gulleplutt!Ola - Natalie


Evening

Publicerat: 2009-02-03 @ 19:44:52 | 0 kommentarer

Practice was kind of fun but sometimes too hard/tiresome (I don't know the word). Now I have to take a shower and then continue to study all the things I have to! Omg, it's so fun writing in English haha! Well, I have some essays that I really want to complete this week so I better do them right away. And a test in Japanese and in PE and.. yeah that's about it I think. But hey, it's only Tuesday today. I swear we're gonna get a lot more this week! *Sigh* And unfortunately I have many basketball games in front of me. Not that it is boring but I just don't have the time! Tomorrow, Saturday, Sunday, Monday and next weekend! WELL NOW I'VE GOT TO SHOWER!

Why can't Nattis and Jessie get back soon? :(


Hi there!

Publicerat: 2009-02-03 @ 16:01:25 | 0 kommentarer

I'm very tired. I want to sleep all day long though half of the day already gone by. In about an hour I have basketball practice. I hope it will be fun because, like I said, I'm tired! Probably you wonder why I suddenly write in English? Well, it's easy to explain. The truth is that I just did an English "homework" were I translated a short text from Swedish into English. Now my head is all into this stupid English thingy! Nah, just kidding! Gotta get changed for practice now, see ya!


Resumé av dagen

Publicerat: 2009-02-02 @ 20:17:04 | 4 kommentarer

Skola som vanligt dåra. Tog sista direkt bussen där jag även mötte Jocke. Mentorstid och Religion. Läraren i Religion heter Petra och verkar askön haha! Efter skolan åkte mamma, jag, Jessie och Nattis till Upplands-Väsby-Centrum ;) Det finns väl roligare ställen men fuccacian var iallafall superdupergod! Sedan kollade vi igenom NewYorker och blev mycket trötta och åkte hem. Vofflor till middag. Inte nyttigt eller något alls. Menmen. För en timma sedan åkte jag till jakobsbergskolan för träning. Men nehepp! Inte visste jag att den var inställd pga av coachutbildning. Så jag satt där helt för mig själv. Lyckat. Aja, det kanske var bra ändå för jag blev iallafall pigg. Så nu sitter jag här och ska snart... göra... något... annat! Tjosan och godnatt! =)


Matte och uppsats

Publicerat: 2009-02-01 @ 22:15:56 | 0 kommentarer

Ja det var väl det jag hann med idag. Har "typ" skrivit klart källkritiken. Men som min geografilärare sa, man kan inte vara klar med att skriva.. orden flyter liksom bara på och man skriver hur mycket som helst. Ska läsa igenom, finjustera och sen.. skicka in! Imorgon blir det förhoppningsvis.

Nä nu ska jag nog stänga av och läsa lite eller något! Sovgott allihopa!


Pluggdag!

Publicerat: 2009-02-01 @ 17:00:11 | 1 kommentarer

Ojoj vad jag har räknat mycket matte! Flera sidor och tal, men jag är fortfarande ett kapitel efter dock. Just nu tar jag lite paus från att räkna och ska skriva lite på källkritiken! Den är lite krånglig men det går nog att få till några ord ;) Sen blir det återigen matte... sen kanske engelska. Psssht!


God morgon på er!

Publicerat: 2009-02-01 @ 11:53:39 | 0 kommentarer

Snart ska vi iväg till syster Jessica! =) När vi kommer hem ska jag nog köra full fart med pluggandet. Lite matte, engelska samt alla dessa djävla uppsatser!