it-gymnasiet

Publicerat: 2007-11-29 @ 18:50:22 | 0 kommentarer

igår var det dags för it-gymnasiets öppna hus i rissne. trevlig och fin skola, men de har dock inte riktigt de linjer jag vill gå i. tänkte först på it, multimedia, musik men de sa att det vara mera att producera musik än att spela musik. lite synd. så därför har jag strukit it-gymnasiet från min lista.

image8


samgymnasiet

Publicerat: 2007-11-26 @ 22:08:23 | 0 kommentarer

ännu en vecka, ännu en vecka mindre till lovet, ännu en vecka mindre till gymnasiet. idag bakade jag & mikaela chokladmuffins på hemkunskapen, det blev 39½st.. mums! vi tog två var, emil och eldin fick smaka. vi ska äta dem om två veckor när det är vår sista hk-lektion. tillsammans med andras bullar. haha, eldin och emil gjorde kladdkaka min chili! lolz. undrar om det är gott ens? wellwell.. hade mina nya kläder idag! som jag köpte i lördags när jag var i stan. en vit adicolor (adidas) wct-jacka, och svart linne från ginatricot. fett najsiga, alla tyckte adicolorn va fin och passade mig.
på kvällen bar det av till nästa öppethus. här i jakan, samgymnasiet! är nog inget för mig trots att jag helst av allt skulle vilja gå nära. skolan var väl som en vanlig modern högstadieskola. stor, luftig.. korridorer.. trappor med mera. stor skillnad mot odenplans gamla kontorskolor. men det blir nog antingen cybergymnasiet eller mikeal elias teoretiska gymnasium när jag gått och kollat på det.
efter samgymnasiet fick vi skynda oss hem och byta om till min träning.. eller jag dåra. träningen var faktiskt rolig och jag satte 100% en gång när vi sköt straffar! 5/5, har fan aldrig gjort det haha! jag minns att förra veckan satte jag 90%. alltså 9/10. det är duktigt det med!
image7


cybergymnasiet

Publicerat: 2007-11-24 @ 22:53:30 | 0 kommentarer

idag var jag på cybergymnasiets öppethus. det visade sig att cg är en ganska bra skola trots allt. om jag börjar där så väljer jag nog samsam. sam hade faktiskt ganska höga poäng. intagningsgränsen var 195, och medianen 230, rätt bra! det bästa med cg är att man går halvddagar. antingen från 8 - 12(13) eller från (11)12-17. jag har hört lite här och var att i tvåan och i trean så går man nästan hela dagen. verkar lite skumt tycker jag, för man väljer ju fan att gå tidigt eller sent. aja, en annorlunda sak på cg är att där har man inga direkta höst-, sport-, och påsklov. man går i perioder om tio veckor. mellan de perioderna så har man en så kallad VFFF, vecka till förfogande. på de veckorna kan man gå till skolan för att göra t.ex omprov, jobba med projekt eller liknande. ibland kan det även läggas in studiebesök m.m. men om man har varit duktig i skolan och gjort allt, så kan man nästan ha ledigt hela veckan. jag och mamma snackade lite med japanskaläraren. han verkade schysst och duktig. han hade pluggat japanska på universitet, bott i japan, och han hade en japansk fru. bläddrade även i japanskaböckerna de brukar använda, de var på engelska. så man får ju lära sig lite engelska på köpet. har en rolig sak att berätta, när vi stod där och pratade med några lärare om japanskan på skolan, så kom det en till tjej i min ålder och lyssnade. mamma sa till lärarna att jag brukar sitta och kolla på filmer och liknande. den där tjejen stack fram huvet och ba: "då gillar jag dig! :D" sen snackade jag lite me henne och det visade sig att hon också gillade j-pop som jag! och hon frågade om jag gillade tegomass, och jag sa självklart att jag gjorde det. hon berättade att hon hade träffat dem när de va här och att de var såå sockersöta! förstår det.. rätt häftigt att träffa någon som gillar min musik bara sådär. tyvärr så kommer jag säkert aldrig träffa eller prata med henne igen, om vi båda inte börjar på cybergymnasiet villsäga. hon hette nathalie.

image6


ingen match i helgen

Publicerat: 2007-11-23 @ 23:26:31 | 0 kommentarer

idag var det skola igen. vi spelade basket på idrotten, men det var ganska tråkigt. låga korgar, ingen kan, och killarna tror att de är grymma när de dribblar av alla XD. fast egentligen ser det skitlöjligt ut eftersom dem inte har någon kontroll haha. alla blir värsta chockade när jag dribblar av alla fett lätt. efter idrotten var det matematik, gick asdåligt. gjorde inte ett endaste tal. försökte förstå hur man skulle göra bara. eftersom jag vill ha mvg kan jag inte bara hoppa över det jag inte kan. men kmr väl få göra det då ändå annars kommer jag ingen vart. idag var det även musik! askul, verkligen roligaste ämnet i skolan. it's a shame we don't have it every term. men det gick iaf skitbra för Becca&theBlonds. vi lirade utan vår trummis, jossan, för hon har farit till skåne över helgen! men jag spelar bas, det är ju också komp. vi klarade lira hela låten ganska perfekt, och micki klarade sitt solo galant! fan vi kommer äga på spelningen sen tjejor =)

senare på dagen hade jag basketträning som vanligt. idag skulle vi få veta vilka som ska få spela matchen i helgen, och jag trodde verkligen jag skulle få. har inte spelat på flera matcher. men nehej, bara för man tror det så blir man såklart inte uttagen. jag fattar seriöst inte varför. jag är typ snabbast och smidigast på allt vi gör på träningarna, men visst, jag kanske inte göra lika många mål och sådant när vi kör spel. men jag är ändå jävligt snabb och det är bra det med. och såklaaart blir maria uttagen för femte gången i rad, yäy. tack emma & johan. INTE.


08 Stockholm vs. Lavezzini Parma

Publicerat: 2007-11-22 @ 23:09:51 | 0 kommentarer

Idag var jag på basketmatch i fryshuset. Kollade matchen mellan 08 Sthlm mot Parma i Euro Cup, och gladeligen vann 08 Stockholm! Slutresultatet visade 69-66. Så jävla härligt ibland att kolla på match när man är en stor klack som hejar. Rätt många från Järfälla Basket och alla cheerade på Malin Edlund i 08! :) Hon spelade en gång i tiden i Järfälla Basket, men blev uttagen till 08 Stockholm i somras. Hon var även min tränare förra säsongen! Tyvärr så fick hon inte alls spela så mycket idag, vilket är synd för hon är så jävla bra. Men det får hon nog nästa match! Ganbatte Malin!

Imorgon är det musik i skolan, yäy! Min favoritlektion. Det är musiken i skolan som får dagarna att rulla, men det är så jävla synd att vi bara har musik en gång i veckan och EN termin. Fuck den som bestämt detta. Men jag ska fråga Tobbe imorrn om jag får börja i musikverkstan till nästa termin. Kommer kanske aldrig mer spela musik sedan när jag börja gymnasiet. :(elevkonsert

Publicerat: 2007-11-21 @ 23:58:51 | 0 kommentarer

idag var det elevkonsert, men tyvärr var jag inte med. har aldrig vart det och kommer aldrig vara. även fast jag skulle vilja och det verkar grymt skoj, men jag har inte modet att sjunga inför publik. visst, man behöver ju inte sjunga. men det är ju det jag gillar bäst. annars om jag skulle vara med, skulle jag antingen spela bas eller trummor, för det kan jag spela. menmen, you'll never know. 
grymt duktiga nästan alla var iaf! :Dmycket väl godkänt

Publicerat: 2007-11-19 @ 15:02:55 | 0 kommentarer

yay, efter flera veckor fick jag äntligen veta betyget på samhällskunskapsprovet om riksdag, regering och ekonomi.. och det blev såklart mvg precis som jag trodde! jag var fett nervös när jag frågade, för kakan hade sagt ett par timmar tidigare att bara två fått mvg, jennifer & samuel. men jag tänkte att han såg säkert inte exakt vad alla fick. känns så skönt, nu är mitt mvg i samhällskunskap säkrat i slutbetyg! detta trodde jag aldrig i åttan, haha!
ska jobba med mitt bostadskunskaps arbete nu i någon timme, bara två veckor kvar innan inlämning, och den måste in annars kommer hon inte räkna in det i betygen. jag måste fan få mvg i hk, hur ska jag annars komma in på södra latin?! måste få 290 poäng minst.. wish me luck!


gymnasiemässan

Publicerat: 2007-11-18 @ 14:28:03 | 0 kommentarer

igår var jag på gymnasiemässan i älvsjö. jag kan inte direkt säga att gymnasievalet blev lättare efter den, snarare otroligt mycket svårare. hittade många nya skolor som verkar intressanta. t.ex. it-gymnasiet i kista-rissne verkade jättebra för de har japanska och verkade vara en bra skola enligt eleverna och lärarna. men tyvärr, tyvärr så har de inte riktigt det jag söker. it, multimedia och musik. det är inte multimedia jag vill ha, utan bara media. foto/film osv. det är förstås jätteroligt att de har musik där också, det skulle jag gärna vilja ha. men den kan jag även välja till på t.ex. cybergymnasiet. men jag kommer nog ändå välja it-gymnasiet, men inte som första val. tyvärr har ju inte it-gymnasiet så höga intagningspoäng, kommer inte ihåg exakt med det var absolut inte över 200. jag kommer ha ganska mycket över 200, så då känns det liksom inte värt att gå i den skolan heller. inget att kämpa för. samma med cybergymnasiet. intagningsgränsen var 170, och medianen 180 i år, suck. jag har även börjat fundera lite på östra real, alltså sam inr. juridik. verkar lite spännande, och skolan är fin. intagningsgränsen i år var runt 270 tror jag, något att kämpa för iallafall. jag hittade faktiskt en till skola med japanska, mikael elias. samhällsprogrammet i så fall, verkade också bra.
en sak är säker, det kommer bli jävligt svårt att bestämma skola.
nti-gymnasiet, cybergymnasiet, samgymnasiet, jensen norra, riddarfjärdens gymnasium, it-gymnasiet, östra real, mikael elias & södra latin.GODKÄND

Publicerat: 2007-11-06 @ 20:33:34 | 0 kommentarer

Inatt kunde jag inte somna.. låg vaken till närmare tre på natten. Vilket  resulterar att jag sovit i ca fyra härliga timmar. Var inte alls så trött på morgonen, men det blev jag mot sluten av skoldagen.  Näst sista lektionen, svenska, ca 13.00. Usch, jag höll på att somna på lektionen. Lektionen efter var matte, var inte alls lika trött då. Konstigt. Men jag tycker matte är roligt! Torbjörn min lärare vill att jag ska byta till svart grupp, alltså de bästa, men orka. Bättre att vara bäst i en dåligare grupp än en av de sämre i en bättre. Haha det tycker jag iallafall.
Efter skolan så sov jag lite.. sedan for jag och mamma iväg för att hämta upp Maria till basketträningen. Idag skulle vi få veta resultatet på vårar sekretariat&domar prov! Jag var 100% på att jag skulle få underkänt, men guess what? Jag fick 26/31p! Och man skulle ha minst 24p för att bli godkänd. Det var två styckna i laget som inte klarade det, och ska få göra omprov om några dagar. En rolig sak är att jag fått bättre än alla mina tränare! Johan, Emma och Tim fick 24 HAHA! duktigt :) Vi fick också veta vilka som ska få spela matchen i helgen. Och jag blev uttagen! Kanske inte så konstigt egentligen, vi kör helt efter närvarande på träningar och jag är alltid där. Maria hade tur, hon har haft massa fotbollsgrejor och sådant så hon inte kunnat gå på vissa träningar, men pga. att många i laget (som vart på fler träningar än henne) just nu är sjuka eller skadade fick hon ändå! För övrigt var träningen ganska jobbig som vanligt men ändå rolig. Snart måste jag nog duscha, och kanske.. KANSKE plugga något, men det tvivlar jag på.. puss&kram -.-full rulle hela kvällen

Publicerat: 2007-11-04 @ 02:09:25 | 0 kommentarer

idag så hade vi alltså en liten födelsedagsfest för mina tre syrror.  jessica 24år (25/10), jessie 21år (3/11) och nicole som blir 23år (9/12). de hade med sina pojkvänner respektive fästman. jessies kille heter rickard, nicoles heter andreas och jessicas fästman heter robban - störthärliga killar =) kvällen var skittrevligt iaf, vi pratade om allt mellan himmel och jord vid matbordet, och alla gillade min franska potatissoppa som jag gjort till förrätt. till huvudrätt hade pappa gjort knödel med kött och svampssås. det är så gott <3 efter maten spelade vi singstar hela kvällen, fram till typ närmare ett på natten. körde låt efter låt, alla utom mamma&simon sjöng. singstar, legends, anthems, svenska hits, schlager & 80's. schlager fick jessica i födelsedagspresent, fan va glad hon blev! jag, nicole och jessica är urgrymma på singstar, vi slår alla :D killarna var rätt dåliga.. haha, nejmen de gjorde så gott dem kunde. som jag sa till robban: "det finns sämre!" åh, jessica har så fin sångröst! även fast vi nästan alltid är jämna på singstar så SVÄR jag på att hon är duktigare än mig. jag vill också va duktig -.-
och btw, den 14 december ska ju jag sjunga inför klassen.. social suicide X_x
"what if god was one of uuus, just a slob like one of uuus"congratulations

Publicerat: 2007-11-03 @ 01:34:42 | 0 kommentarer

happy 23rd otanjoubi, omedetou ryo-kun
&
grattis på 21årsdagen storasyster

Ryo&Jessie

<3