my asian passion

Publicerat: 2007-12-27 @ 18:55:28 | 0 kommentarer

jag kollar dagligen på asiatiska serier och filmer. därför fick jag denna briljanta idé att skriva upp alla filmer som jag sett här, så ni andra kan.. glädjas åt det! välj ut någon av dessa att se, och du kommer garanterat inte bli besviken!

JAPANSKA: 1 Litre of Tears, Nobuta wo Produce, Proposal Daisakusen, Gachibaka, Kurosagi, Attention Please, Attention Please SP, Tantei Gakuen Q, Dragon Zakura, Waraeru Koi Wa Shitakunai, Dance Drill, My Boss My Hero, 15 Sai no Haha, 1 Litre of Tears SP, Kakure Karakuri, Tantei Gakuen Q SP
serier jag börjat kolla på: Hanayome wa Yakudoshi, Taiyou no Uta
serier jag ska se: Itazura na Kiss

TAIWANESISKA: Smiling Pasta/Wei Xiao Pasta
serier jag ska se: It Started with a Kiss

KOREANSKA: 18 vs 29
serier jag börjat kolla på: 9 End 2 Outs

PERSONLIGA FAVORITER
1 Litre of Tears, Proposal Daisakusen, Kurosagi, Attention Please,
Dragon Zakura, 15 Sai no Haha, Smiling Pasta, 18 vs 29.Have yourself a ...

Publicerat: 2007-12-24 @ 14:30:23 | 0 kommentarer

Merry christmas!
ett måste innan du dör

Publicerat: 2007-12-23 @ 12:08:14 | 0 kommentarer

The main chracter is Yu Hyechan who is 29 years old.Hyechan is married to Kang Bongman who is her old classmate in high school whom she despised and hated because of his cocky attitude.But later she fell for him after being rejected by Shi Woo her crush.

This drama takes the audience back to the 1990s. The main character of the drama, Yu Hyechan, 29, reverts mentally to an 18-year-old girl after having a car accident. As she recovers her memory and the relationship with her husband, Kang Sang-yeong, she goes through many hilarious and heart-moving moments.
-- KBS Global Marketing

image16


wish me a white christmas

Publicerat: 2007-12-22 @ 17:37:41 | 0 kommentarer

idag var det dags att pynta julgranen. våra nya, fina, vita julgran med lila pynt.

image12image13


julavslutning

Publicerat: 2007-12-20 @ 10:57:01 | 0 kommentarer

nu är hösterminen i nian slut, sista på älskade viksjöskolan. lite sorligt, inga mer roliga julföreställningar med lärarna. haha, de är så sköna som vanligt! denna gången var det viksjö idol 2007! sen var det lite reklampauser med lady och luffsen osv. efter detta gick vi 9h till vårt hemklassrum snäckan. där fick vi juice, papparkaka och en tomtemarschmallows(?). tomten var jättegod! sedan fick vi betygen.. uuh.. gud va nervis jag var!

image11

kan inte fatta att jag fick MVG i engelska.. i ENGELSKA?! jag som kämpat denna termin med att få MVG i svenska, så får jag i engelska. måste vara något fel. har ju inte fått något MVG på engelska uppgifter haha. men alla MVG på svenskan :S. weird. så det är jag mest besviken på.
men det blev som jag trodde, fick fem mvg:n!
det jag fick G i har jag inte haft denna termin så det räknas inte (a) och i åttan var jag fett dålig i skolan XD andra ämnen jag inte haft denna termin är slöjd, bild och histora. så det har inte kunnat bli MVG på dem, men det kommer!
i musik kommer jag få mvg nästa termin sa tobbe, efter jävla provet.. palla >< men han sa att jag kommer klara det!
har höjt mig från G till MVG i två ämnen, teknik och samhällskunskap!
asbra tycker jag :]
och i hemkunskap så höjde jag mig fråm VG till MVG också hihi!
räknade ihop poängen; 250! känns fan grymt bra! ;D


a good day at school

Publicerat: 2007-12-17 @ 12:55:20 | 0 kommentarer

sista skolmåndagen för i år. ska bli jätteskönt med lov nu, men har ändå väldigt mycket arbete att göra under lovet. so-uppsats, plugga till musikprov, räkna matte. men det kommer förhoppningsvisa gå susen.  vi fick tillbaka massa gamla saker från NOn idag.. jättebra betyg! 3 mvg, 2 vg! trodde aldrig jag skulle få mvg för trådspelet men det fick jag konstigt nog :S fick även veta mitt betyg på bostadsarbetet, MVG! trodde verkligen inte det, eftersom i fredags hittade jag en del av arbetet hemma. trodde jag var körd haha. men fattar inte varför hon gav mig mvg när jag inte motiverat ett helt rum xD aja,  man ska ju inte klaga (a) så hoppas på mvg i teknik och hemkunskap nu till jul :Duppspel och redovisning

Publicerat: 2007-12-14 @ 22:21:25 | 0 kommentarer

vanligt skoladag igen efter en hel vecka. hade lite svårt att koncentrera mig på lektionerna, så inget blev gjort ^^ men på musiken hade vi uppspel! fan vad vårt band ägde! "becca & the blondes" jag klarade att sjunga utan att sjunga fel (nästan) och att garva! strongt av mig! största publiken hittils hahaha, ca 20 pers XD att sjunga solo dåra.. (; men annars så sjöng jag ju för 200pers på lucian! =D måste bara säga att.. well.. de andra banden i klassen sög (a). sommaren är kort och should i stay or should i go var väl helt ok, men de andra.. nja :]
min redovisning om NEWS blev väl inte fullt så bra som jag trodde, kunde ju knappt läsa det där pappret utan att jag skaka.. så skulle vi slutat för 40min sen så ingen pallade lyssna. visade musikvideo också, weeeek, och kakan sa att de såg ut som tjejer :( fan heller!  han inte ens berätta varför jag gillar den låten och vad den handlade om innan alla bara drog! ;o fuck off.
nyss kollade jag på legally blonde, ettan, aldrig sett men den var så jävla bra! bäst var när emmet avslöjade att han poolkillen var bög XD
aja, ska lyssna lite på musik nu, maybe skriva lite på min uppsats om zimbabwe!
TBSL, Tjaba Så Länge!SANKTA LUCIA

Publicerat: 2007-12-13 @ 22:26:02 | 1 kommentarer

idag var det äntligen dags för kören att sjunga inför publik. var verkligen skitroligt, och lucian klarade av alla fyra föreställningar! sista föreställnignen på kvällen var bäst, och jag sabbade inte den genom att börja garva. haha, gjorde det på dme andra så linda har fått putta på mig XP
saknar kören redan </3 lärde känna och snackade med så många nya människor, så härliga människor det finns som man aldrig snackat med innan! detta blir ett minne för livet, kanske ett av de bästa minnena från tiden på viksjöskolan ..


image10


en dag kvar..

Publicerat: 2007-12-12 @ 23:41:06 | 0 kommentarer

idag var det genrep i kören! vi tränade på att tåka ut och in, gick jättebra. men var fett jobbigt att hålla upp handen.. med vänster >< lite senare bytte vi om till luciakläderna och tågade med tända ljus! jättefint =) stackars lucia klarade inte stå upp hela genrepet så hon satte sig, må hon klara det alla fyra föreställningar imorrn! du klarar det, tina :)
jobbade jätte mycket med min musikredovisning om Johnny's Jimusho och NEWS idag, har skrivit en hel kladdplanch! så imorrn är det bara att renskriva och limma fast bilder och så är den klar =) om bara inte tobbe mejlar mig och säger att jag måste ha den data skriven, fyfan då dör jag! har inte tid att skriva på data >< har ju fan fyra föreställningar att göra imorrn!
aja, nu är det sent. ska upp 5.30 för vi ska samlas 7 i skolan! good night!


träningställen

Publicerat: 2007-12-11 @ 23:26:11 | 0 kommentarer

idag var det luciaträningen hela dagen. roligt men jobbigt! vi sjöng igenom alla låtarna tills allt lät perfekt, och det gjorde det också till slut! att sjunga är så jävla roligt så det är inte sant, hoppas bara gymnasiet jag väljer kommer ha någon kurs med musik :)
basketträningen idag var ganska hyffsad för min del. vi fick våra träningsställ! svarta och silver/vita. vi ser mycket proffsigare ut nu när alla har samma kläder =) vi fick veta att träningen på torsdags ska bli fett jobbig, som tur är slipper jag ju den för jag har ju lucia! hoppas jag får spela matchen i helgen iaf, var ju typ 2 månader sen senast ..


gläns över sjö och strand

Publicerat: 2007-12-10 @ 21:30:47 | 0 kommentarer

igår: jag var tidtagare på damlagets match mot luleå. alltså stoppade klockan, tryckte poängen så det visas på tavlan, soft va? fast det har jag gjort många gånger så det är inte så svårt ^^ bara jag slipper skriva, är värsta rädd för att få göra det på något vis :S även fast jag kan det. men vill inte ta på mig så mycket ansvar. aja, matchen slutade med seger till järfällas damlag med 66 - 47! bra jobbat tjejor!

idag: vad blir det? 5:e luciaträningen! =) jätteroligt fortfarande. vi ställde upp på bänkarna som vi ska stå sen. fick stå breve mikaela och en tjej som heter linda. helt perfekt ju! står på andra raden 3e längst ut till höger. längst ut står natti :/ stackarn. skulle inte vilja stå på kanten, usch. känns bättre att ha två på vardera sida.. ^^ vi sjunger faktiskt överstämma på gläns över sjö och strand, faktiskt lättare melodi är på understämman.
basketträningen idag var iaf skitbra! satte 3/6 treor! och 2 I RAD när jag sprang och sköt haha, helt otroligt! XD sen när vi sköt straffar satte jag 7/10, ganska hyffsat ^^ men har faktiskt satt 9 en gång!
när vi körde nån typ försteg och försvar övning så lärde jag mig faktiskt en sak när jag skulle göra försteg som jag aldrig gjort förr. trots att alla tränare jag haft sagt att man ska göra så, men jag har faktiskt aldrig gjort det. men idag så upptäckte jag läget. se, det går frammåt ^^ men iaf.. det är såhär att när man gör försteg, så typ springer man ner till blocket och sen typ tar ena foten framför försvararen så den inte kan gå förbi. eller något sådant .. gjorde även 2 mål när vi körde match, i rad. brukar inte göra det så ofta hihi..


JENSEN gymnasium

Publicerat: 2007-12-09 @ 00:10:16 | 0 kommentarer

fjärde öppna huset idag. jensen gymnasium. jätte fin skola, verkade bra. men kommer inte välja den ändå. den verkar så snobbig på något sett, tror jag passar bättre på cyber (a). och dessutom har de ju inte japanska på jensen, och det måste jag ha ^__^

image23


sång

Publicerat: 2007-12-07 @ 23:39:42 | 0 kommentarer

fan vad jag älskar att sjunga <3 kören var som vanligt så jävla rolig,  börjar lära mig texterna nu så det kommer bli great det här! fick tillbaka mitt geometriprov också, 18/22p. mvg sa torbjörn :D men han är dum, han tänker inte ge mig mvg i slutbetyg :S förstår inte varför. har fan fått mvg på två jävla prov. fattar han inte hur mycket jag kämpat för det denna termin? är ingen naturbegåvning -,-
aja, nog med det. hade vanlig musik idag också. lira me bandet. gick ganska bra.. förutom att micki inte vet direkt när hennes solo ska komma. men vi hoppas hon klarar det på uppspelningen nästa vecka! :D igår skrev jag ju asmycket på min musikredovisning, sen så fråg ajag tobbe idag hur lång den får va.. så sa ahn max fem minuter. suck. jag som skrivit mycket mindre än halva och det tog 5 minuter att läsa. fick ta bort skitmycket. sen så måste jag göra det skrifligt också, ännu mer suck! ><
klippte mig idag, blev missnöjd like always. sa till mamma att jag skulle bli det nere på lokalfrisören vid ica. och hade rätt för hundrade gången. det förstår aldrig vad jag menar med uppklippt, ALDRIG.

NEWS, hountoni arigato. you gave me the strength to live <3 i really love you
image9duktig

Publicerat: 2007-12-05 @ 22:57:21 | 0 kommentarer

känner mig väldigt stolt just nu. har lyckats göra ganska många uppgifter idag. gjorde klart de två fysik-häftena som ska lämnas in senast onsdag, samt skrivit 2 labrapporter och utökat min trådspels-uppgift! vad har jag kvar nu då? musikredovisning, en labrapport och ett öga rött del 4. inte så mycket, men jag tror vi kommer få en engelska skrivuppgift imorrn.. -.-2:a luciaträningen

Publicerat: 2007-12-05 @ 17:00:22 | 1 kommentarer

så var det alltså dags för året andra luciaträning. idag ställde vi upp och började sjunga på allvar med alla stämmor. jag böt till melodin istället för understämman. nog för tjejerna från min klass har alla valt understämman, men jag känner folk i melodin också. så det blir bra ändå. asså fyfan vad jag hatar vissa personer i kören. några jävla utlänningar (ursäkta rasismen men fan..)! typ fett dumma i huvudet! störde, sjöng falsk med flit, sjöng när de inte skulle, var elaka mot andra i kören!
ASSÅ TAGGA NER TJEJER! hoppas ni blir utslängda fort som fan!1:a luciaträningen

Publicerat: 2007-12-04 @ 23:32:57 | 0 kommentarer

idag började alltså luciaträningarna. asså fuck vilka dåliga lärare som ska ha oss. jävla musiklärare som sjunger den vanliga stämman så jävla högt. HUR FAN HÖG ÄR ÖVERSTÄMMAN DÅ?! valde iaf understämman. men ska nog byta till vanliga. vill ju inte sjunga så mörkt hela tiden. och tydligen var det en understämma på gläns över sjö och strand, och den vill jag ju sjunga normalt. den är ju så bra. särskilt med jöback<3
måste ju fan börja skriva julklappslistan snart, mamma vet inte vad jag vill ha. åka till japan såklart, men det får jag ändå inte tyvärr. vill iaf ha cheaper by the dozen 2 och parfym.

här är alla läxor/uppgifter vi har just nu:

  • ENG - text + glosor
  • SV - Ett öga rött del 3
  • SV - Ett öga rött del 4
  • MA - Beting 18
  • NO - Lämna in alla studieuppgifter samt labrapporter
    Elektronikhäftet, trådspel-uppgiften, 4 labrapporter, tid&rörelsehäftet.


    kommer få mer saker under veckan har några lärare sagt, suck.fördjupning i bostadkunskap

Publicerat: 2007-12-02 @ 17:36:07 | 0 kommentarer

äntligen är bostadsarbetet klart! det blev hela 20 sidor, dock utan femte uppgiften Studiebesök på IKEA. i betygkriterierna står det att man bara behöver göra de fyra första uppgifterna så varför göra femman? helt jävla onödigt. men dock är jag lite fundersam över detta, för andra klassers hemkunskapslärare har sagt att femman är en mvg uppgift, men våran har inte ens nämnt det. så jag kan ju inte hoppas allt för mycket på ett mvg. arbetet ska in imorgon!
kan ju passa på att nämna att jag bara har 2 riktiga skoldagar kvar. imorgon och fredagen den 14e. fr o m tisdag till luciadagen kommer jag har luciaträning. jag ska ju nämligen vara med i tåget, hihi. sista chansen nu i högstadet och lucia räknas som en fördjupningsuppgift i musiken så varför inte göra den, när jag ändå älskar att sjunga?