Varför? Why? Nande?

Publicerat: 2009-01-31 @ 23:13:10 | 4 kommentarer

Varför förstöra sig själv med att röka, dricka eller använda droger?
Jag förstår inte meningen i det hela... nande?En japansk film

Publicerat: 2009-01-31 @ 22:01:34 | 0 kommentarer

Sitter och kollar på en riktigt knasig japansk film som går på sjuan just nu. Battle Royale heter den. Den handlar typ om en skolklass som blivit kidnappade till en ö och de ska döda varandra till endast en återstår XD Och det verkligen MÖRDAR varandra.. jääkligt brutalt alltså :O Skolflickor med K-pistar,  gevär, knivar och jag vet inte vad ;O De förgiftar varandra och blir helt gaaaalna hahahah. Ja, Japaner gör lite konstiga filmer ibland....Yrsa - Den glömda drottningen

Publicerat: 2009-01-31 @ 17:07:50 | 0 kommentarer

Titel: Yrsa - Den glömda drottningen
Utgiven: 2008

Författare: Margit Sandemo
Språk: Svenska

Handling: Folkvandringstiden kallades den, den förhistoriska tiden i Norden från 400 - ca 600 e. Kr. Otaliga är historierna om den tidens manliga hjältar, otaliga är sägnerna om deras bedrifter - grova och brutala. Gamla riken utplånas och nya uppstår. Men Yrsas saga berättar också om en annan tid, en tid av värme och ömhet, bort från krig och grymhet.
Ännu styr Oden och Tor människorna, även om någon har hört om en annan Gud...

Drottning Yrsa är en av få starka kvinnor från denna krigiska perioden. Hon strålar som ett ljuvt ljus i en mörk, mörk tid. Hon blir drottning i två riken, hon blir svearnas drottning och sedan gift med danekungen Helge. Men båda hennes män är i krig. Krigens färger är rött och svart - och Yrsas liv blev något helt annat än de mjuka drömmar hon hade då hon var ung...

Omdöme: Först och främst vill jag säga att detta är återigen en väldigt bra roman av Margit Sandemo, men den slår inte hennes böcker om Isfolket dock. Sagan om Yrsa och delvis hennes syster är intressant och spännande då man får följa dem under den tidiga vikingatiden som jag egentligen inte hört så mycket om. Annars så är den fylld med känslor och kärlek och allt möjligt! Ett plus får den för att den handlar om författarens förfäder, man blir nästan själv sugen på att ta reda på släktingar från den tiden!
Jag rekommenderar den för de som vill läsa något lite annorlunda: ♣ ♣ ♣ +


Min dator är ju sär

Publicerat: 2009-01-31 @ 16:54:09 | 1 kommentarer

Nä alltså det blev ju ingen buss till träningen igår. För dumhuvudet Rebecca ställer sig på hållplasen på fel sida och bussen går förbi rakt framför hennes ögon. Så det blev till att GÅ! Men okej, det tar ungefär lika lång tid att gå till träningen som att åka buss, men ändå. Träningen var ganska så rolig fastän vi körde i lilla hallen, den är MINI! Man spelar ju nästan ute mot väggarna, så liten är den. Tyvärr fick jag inte spela matchen idag pga av frånvare, var ju sjuk. Bajs, ville ju! Men vad ska man göra ... hoppas det gick bra för dem iaf, har inte hört något.

Vad har jag gjort annars idag då? Jo, jag har för det första läst jävligt mycket, Yrsa är utläst nu och nästa inlägg kommer recensionen om den! För det andra så tog Simon sönder ett fint och dyrt vinglas så mamma och jag åkte för att köpa ett nytt samt så gick vi in på MediaMarkt för att jag skulle köpa nya hörlurar. Sedan har jag skrivit några rader på svenskauppsatsen.

Min dator har för övrigt blivit cp. Fast inte själva datorn utan... google. Alla sidor som jag skriver där är helt plötsligt blockerade? Men i adressfältet är de inte det.. skumish!

Om någon timme kommer syrran och pojkvännen Andreas och ska käka middag. Det blir nog trevligt för jag är väldigt hungrig. ;) Efter recensionen ska jag fortsätta me någon läxa, och juste, måste räkna matte........


I have a secret!


Hej på er

Publicerat: 2009-01-30 @ 18:21:05 | 1 kommentarer

Om en timma har jag nyss klivit av bussen och är troligtvis redan inne i hallen där vi ska träna. Höhö. Rolig fakta vavava?
Nemen idag hade vi Geografi med Olof, vår nya mentor. Han var väl iofs ganska bra ändå trots att han inte säger till när klassen surrar för mycket. Idag hade vi bara föreläsning och vi fick inga läxor! Skönt! Och på samhällskunskapen arbetade vi bara med våran redovisning till nästa vecka!
Så vad har jag för skolarbete nu då?

Två historiauppsatser
En svenskauppsats
Japanskaprov
Redovisning inom massmedia
Frågor om massmedia

Inte så värst farligt med tanke på att jag nääästan är klar med allt. Skulle skriva ganska mycket på svenskan idag men jag somnade tyvärr. Ska nog försöka lite ikväll annars imorgon :)
Jag hooooppas verkligen att jag får spela matchen imorgon mot Lidingö! Men får inte hoppas för mycket eftersom jag missat två träningar denna vecka pga att jag varit förskyld...


Och för alla som vill veta fyller Emy 17 år idag! :D Grattis gumma* ;) XD ♥Skrikande bebisar är söta?

Publicerat: 2009-01-29 @ 22:18:32 | 0 kommentarer

Ja det är klart att de är! =) Så nu är alltså hela gänget här - Jessie, Rickard och lilla bebisen Natalie! Just nu ligger hon och "försöker" sova i hennes resesäng i mammas och pappas rum. Gullunge! Man vill bara vara där och klappa på henne. Ska stänga av datorn nu (ja det är sent, jag vet!) och sedan ta och läsa lite. Börjar kl 9.10 imorrn så behöver inte oroa mig för att inte hinna med bussen då. Skönt. Godnatt!


Jag älskar skolans mat

Publicerat: 2009-01-29 @ 14:39:16 | 3 kommentarer

Förstå ironi. Jag har svultit i två dagar nu i skolan. Det här måste vi göra någonting åt för så här ska det inte vara!Ännu en torsdagsmorgon

Publicerat: 2009-01-29 @ 07:22:41 | 0 kommentarer

Godmorgon alla barn! Sovit gott?
Det har iallafall jag.. tror jag. Somnade inte allt för sent! Snart är det dags för skola och jag hoppas verkligen vi inte får läxor. I samhälle kanske, men jag tror inte det eftersom vi ska ha redovisning nästa lektion. Japanska, no way! Vi får aldrig läxor och dessutom har vi ett prov att plugga på! Så ikväll måste jag nog skriva klart historians två uppsatser. Och så kommer ju Jessie, Rickard och Nattis!! :D Vi hörs!

Oh crap! Kom nyss på att vi inte alls har samhälle! Vi har ju svenska! Nämen inga läxor där förhoppningsvis.. stor uppsats till om två veckor. Hejs igen!

P.S. Hoppas bussen är skön... D.S.


Per Gessle på Cirkus!

Publicerat: 2009-01-28 @ 22:14:40 | 0 kommentarer

Imorgon släpps biljetterna! :O Men fick ju veta idag att han ska ha konsert, attans! Dock kostar biljetterna en ofantligt stor summa pengar. 1295kr! Jag tycker det verkar en aning konstigt. Men så står det iallafall på BiljettNu. Någon som vill pröjsa? Jag minns konserten för 1 ½ år sedan.. den var karamba!


Min egen historia

Publicerat: 2009-01-28 @ 19:40:02 | 1 kommentarer

Jag bor i ett stort radhusområde som byggdes i slutet av 60-talet till följd av den allvarliga bostadsbristen som uppstod i Stockholm efter andra världskriget...

Skrivit rätt så mycket. Svår uppgift när man bara ska hålla sig till godkänt. Jag skulle kunna skriva så mycket mer än bara en sida. Det är synd.


Ge mig steg 3

Publicerat: 2009-01-28 @ 17:07:38 | 0 kommentarer

Jag pallar inte med skolan. Min skola. Cybergymnasiet Odenplan Söder. Jag vill byta till jakan. Samgymnasiet. Men de har inte japanska till steg 3 där. Fan där sprack det! Det måste ju vara något allvarligt fel med cyber då nästan halva klassen vill sluta. Usch. Varför har de inte Jap 3 i jakan....


History

Publicerat: 2009-01-28 @ 09:57:12 | 0 kommentarer

Att börja klockan nio är ju ett helvete. Direktbussen tar ju tyo tio minuter längre när man åker vid åttatiden. Och bussen är så jävla obekväm, den som går vi sju har iallafall bekväma säten. Kul att man kommer få åka den här tiden 2-3 ggr i veckan. Nu har jag historia. Det är jättetråkigt. Fått två inlämningar till nästa vecka. Och det här är första riktiga historielektionen. Det är ju inte klokt! Får ont i huvudet av allt också. Hejdå.


Utläst bok och straxt ett varmt bad

Publicerat: 2009-01-27 @ 19:30:34 | 1 kommentarer

Läste ut Sagan om Isfolket - Djupt i Jorden av Margit Sandemo för ett antal timmar sedan. Den var verkligen bra. Spännande hela boken igenom! Margit Sandemo är återigen en grym författarinna! Började därefter med en ny bok av henne, Yrsa - Den glömda drottningen, jag hoppas att den är bra.

Nu ska jag stänga av datorn och ta mig ett varmt bad för att komma till ro. Måste få sömn inatt annars vet jag inte vad jag gör! Hej och godnatt!


En sväng ut

Publicerat: 2009-01-27 @ 15:16:42 | 0 kommentarer

The Corrs & Bono - When the Stars Go BlueMamma och jag var på Outlet en snabbis. Behövde komma ut och få frisk luft. Vi köpte saker lite saker bl a böcker! En var Nästa sak på min lista av Jill Smolinski. Verkar skitbra! =) Men den ska inte läsas riktigt än dock, nej det blir när nästa bokprov närmar sig. Suck! Aja, ska läsa ut Isfolket nu tror jag.. ha en fortsatt trevlig dag!


Inte en blund

Publicerat: 2009-01-27 @ 12:28:50 | 0 kommentarer

Det var ju en rolig natt inatt. Låg vaken i flera timmar. Somnade väl lite lätt efter fyra i en halvtimma och sedan somnade jag vid fem. Sen kom pappa in kvart i sex för att jag skulle upp. Trevligt värre. Till råga på allting så va jag inte riktigt frisk där jag låg. Hela halsen var tjock och jag drack vatten hela tiden. Nä, så någon skola blev det ej, trots att jag jättegärna ville gå. Men jag hade nog somnat ganska snart då jag satt mig på bussen. Att vara trött i skolan är så jävla jobbigt. Men tillslut somnade jag i mammas och pappas säng sådär innan sju och så sov jag till halv tolv. Min hals är fortfarande tjock och krasslig och jag är helt utsliten så får se om det blir någon träning senare...Sagostund - Pandan Rim

Publicerat: 2009-01-26 @ 22:54:52 | 2 kommentarer

Efter att ha kollat igenom gamla skolsaker hittade jag ett helt häfte från lågstadiet med grejer jag gjort. Väldigt många trevliga sagor om jag måste säga det själv. Här med kommer jag dela med mig utav några av dem. Lite stavfel här och där får man väl tåla. ;) Ni får lov att gråta...
 
Pandan Rim

Pandan Rim lekte och lekte dag och nat. en dag såg pandan rim en ekåre som hopade från gren till gren. då ville pandan rim åkså hopa från gren till gren. pandan rim klätrad upp i trädet. och gik ut på grenen och då fik an svindel när han titade ner han kramade om grenen, och försökte att hopa och det gik men han node inte till grenen så han ramlade ner. men han tog tag i en anan gren som var mycket smalare. och då bröts grenen och han ramlade ner och dog. Slut.


Shopaholic

Publicerat: 2009-01-26 @ 18:03:49 | 4 kommentarer

Så mamma och jag åkte till Kista. Jag hittade en lång mörkturkos cardigan! Den kostade lite mycket pengar, och jag glömde helt kolla på priset så jag bara betalade, men kortet då. Smart-ass. Men jättedyr var den inte, och den var fin så vad ska man göra. Sen gick vi in på KappAhl för jag ville så jättegäääärna kolla om en fin liten tröja till en liten Natalie fanns kvar där. Och det gjorde den! Halva priset på rean också, perfekt! Såg den för typ två månader sedan men har aldrig tänkt på att riktigt köpa den men nu sååå :D Asså ååh den är så fin! Jag vill nästan ha den själv :')

Har träning om 1 h 45 min.. hoppas det inte blir fys för då är jag rädd att mina revben spricker. Efter torsdagens fyspass så har de inte varit sig själva. Usch så ont det gör.. >_<


Väldigt kort skoldag

Publicerat: 2009-01-26 @ 11:53:04 | 1 kommentarer

Kolla på tiden! Jag är redan hemma! Varför dådå? Jo, när jag kom till skolan fick vi höra att religionen var inställd. Det betydde endast 20 minuter mentorstid. Vi fick förresten träffa vår nye mentor. Olof hette han och vi ska ha han i geografi. Han verkade lite... smådryg. Men men, han kanske är bra.

Här är lite vad som händer i veckan:

Måndag - (skola), shoppa, basket
Tisdag - skola, basket
Onsdag - skola
Torsdag - skola, basket, jessie & co. kommer!
Fredag - skola, basket
Lördag - nicole och andreas kommer på middag
Söndag - match, jessie & co. kommer igen!


Söndagskväll

Publicerat: 2009-01-25 @ 22:11:08 | 2 kommentarer

Tänk att jag kan vara uppe ganska länge på söndagar nu. Börjar ju inte förrens klockan tio. Ganska bra med tanke på att jag alltid har svårt att somna nätterna till måndagarna. I morgon börjar ju första religionlektionen också, ska bli roligt! Men jag hoppas för all del att vi inte får några läxor.. >_< Och juste, vi får ju ny mentor eftersom Jenny ska få barn snart. Att jag alltid ska drabbas av mentorer som får barn! Hoppas den nya är lika snäll som Jenny iallafall. Nu ska jag nog.. läsa igenom massmedian och sedan lägga mig i sängen för att läsa Sagan om Isfolket, är bara på bok 24... God natt :)* Ny och fräsch design! *

Publicerat: 2009-01-25 @ 17:56:06 | 4 kommentarer

Jag lovade ju er en ny design denna vecka och jag gav nästan upp. Men tillslut fick jag mig en liten kick och fixade till kodningen och då gick det bara undan!Vad tycks?!


Stackars pojke...

Publicerat: 2009-01-24 @ 22:13:15 | 0 kommentarerGodisförbud

Publicerat: 2009-01-24 @ 22:02:36 | 2 kommentarer

Sitter här med en stor godispåse. Tja, inte stor just nu.. den var väl större i morse, men det är ändå rätt mycket kvar! Efter att nyss ha ställt mig på vågen har jag bestämt mig för att dessa godisar blir de sista jag äter på en låååång lång tid. Det bästa vore väl egentligen att ge hela skiten till bror min men jag känner att jag ändå vill äta upp denna innan jag täpper för min mun. Så, från och med måndag INGET JÄKLA GODIS!

Godisförbud fr o m 26/1-09 till...?


Solning @ Komethallen

Publicerat: 2009-01-24 @ 14:56:42 | 0 kommentarer

Efter att Ellen berättat att det fanns bås vid solariumen i Komethallen och dessutom var billigt så åkte jag såklart dit för att testa! Det var faktiskt väldigt bra där. Och grymt billigt! 29kr för 25minuter och ett 10-gångskort kostar endas 249kr(!) De hade en speciell solariemaskin som fokusrade mycket  på ansiktet (kommer inte ihåg vad det hette bara för det) men den testade jag inte. Nästa gång kanske ;)

Nu ska jag nog försöka göra klart massemedian!


Mitt basketlag, jag är # 7

Publicerat: 2009-01-24 @ 12:56:41 | 2 kommentarerGod morgon alla barn!

Publicerat: 2009-01-24 @ 11:44:06 | 0 kommentarer

Jag är tröööött! Hade planerat att gå upp klockan tio, som jag försökt de tre senaste dagarna, men dock gick ju det INTE. Nä idag blev det halv tolv. Tur att jag har sovmorgon varje måndag för jag kommer inte hinna vända dygnet.

Men solning idag? Ja, kanske. Om jag orkar! Sen måste jag göra klart massmedian för jag orkade inte hela inatt. Tjosan.


Det var ju lite oväntat

Publicerat: 2009-01-23 @ 22:59:26 | 0 kommentarer


Trots att jag inte tyckte att Isabella (Blondinbella) var en duktig dansare så åkte hon oväntat ut ur Let's Dance ikväll. Visst det var fortfarande i början av tävlingen men man hade iallafall trott att en sådan amibitös tjej som hon skulle ta till sig vad juryn sa åt henne och jobba på att bli bättre. Eller kanske var det hennes danspartner Jonathan det var fel på? Kanske han la upp en dålig koreografi och var en dålig tränare? Who knows. I varje fall är det väl lite synd att bloggdrottningen fick lämna efter bara tre program - det hade varit roligt att se henne liiite längre!

Ska skriva klart min massmedieläxa nu, så har man den gjord och kan starta nya perioden på gott humör! Senare kanske jag kollar på ett avsnitt ur Carl Jans Änglar.. vi får se! Ha de bra sålänge ;)


Period 3 - nytt schema

Publicerat: 2009-01-23 @ 16:49:53 | 0 kommentarer

Kan väl inte säga att jag är nöjd direkt. Visst, sovmorgon 3-4 dagar i veckan men väldigt många långa lektioner (se måndag) och sena dagar. Men jag hoppas att idrotten kommer att bli rolig, annars känns det verkligen inte värt att gå så länge på en onsdag.
Efter ändå ett ganska slappt schema förra terminen så får man väl stå ut med detta i ett halvår - they really know how to hurt us!Oh no I forgot!

Publicerat: 2009-01-22 @ 16:22:19 | 0 kommentarer

Läste nyss skolmejlen och där stod det att man skulle lämna tillbaka lånade böcker! Och jag ba HERREGUD JAG HAR JU INTE LÄMNAT TILLBAKA MIN NK-BOK!! Hade planerat att lämna in den i tisdags men jag hade heeeeeeelt glömt det! XO Aja, jag har ju iallafall den hemma så det blir ingen betalning ;) Nä nu ska jag träna, tjohejs!Bio?

Publicerat: 2009-01-22 @ 00:17:49 | 3 kommentarer

Jag vill gå på bio! Det var aplänge sedan jag gick på bio.. senast var väl ... Harry Potter och Fenixorden? Eller var det kanske Ocean's Thirteen? Aja, i vilket fall som helst var det ju grymt länge sedan!

Australia
Benjamin Buttons otroliga liv
Bröllopsduellen
Chihuahuan från Beverly Hills
High School Musical 3
Twilight
Yes Man
I taket lyser stjärnorna
Wild Child

Och säkert många fler jag inte hört om!!

Någon trevlig människa som också känner biosuget?


Solarium i Simhallen

Publicerat: 2009-01-21 @ 14:30:00 | 3 kommentarer

Har solat solarium nyss för första gången! Men okej, det syns väl inte så mycket skillnad på min extremt svårbrända kropp. Men lite. vad tyckte jag om det då? Fräscht och ganska lätt haha. Det dåliga var väl att man inte hade sitt egna "rum" utan det bara var skynken för varje solarium. Fick ju fan panik när det började springas utanför att någon skulle sno mina kläder. Om några dagar ska jag nog testa Viksjö Solarium. Lite dyrare för kortare tid men där har de iallafall rum.

Solariumet i Simhallen 35 kr - 25 minuter
Viksjö Solarium 45 kr - 18 minuter


Go´ eftermidda´

Publicerat: 2009-01-21 @ 12:28:23 | 0 kommentarer

Är ensam hemma. Har tråkigt.
Känns som om jag sov för länge idag så nu är dagen förstörd.
Bajsa!Fiskar är vänner - inte mat!

Publicerat: 2009-01-20 @ 23:53:47 | 1 kommentarer

Jag och mamma kollade nyss på Hitta Nemo. En av de bästa disneyfilmerna om jag får säga det själv!

Träningen idag var väl lite annorlunda. Vi blev oförberett överraskade att vi skulle spela träningsmatch mot P95. Det gick väl sådär för oss, men som tur var vann vi med cirka åtta poäng. Kändes lite ovant att spela mot killar faktiskt, har typ aldrig gjort det innan.. inte på "allvar" iallafall. Inte för att det var det nu heller, men ändå lite!

Så skööönt med lov nu iallafall! Gah, jag ska bara sooofta nu och försöka plugga lite om jag orkar. Eller orkar och orkar, jag måste göra det i varje fall. Japanska glosor - uff, typ miljoner ska kunnas till provet! Kan väl typ.. inga? Advokat, park, oxe, kompis och några.. till.

Näj nu ska jag borsta tänderna, sedan läsa HP och sen sova i min lilla säng i mitt stökiga rum! Måste städa för nästa vecka kommere ju folk! ;)

Auf Wienerschnitzel och Godnatt!


Snöslask, pladask!

Publicerat: 2009-01-20 @ 15:45:47 | 0 kommentarer

Redovisning idag då. Den gick väl egentligen helt OK fast jag vet att jag skulle kunnat mycket bättre om jag bara talade mer från.. hjärnan och hjärtat. Bättre lycka nästa gång! Det var i varje fall inte många från vår klass där. I början var vi bara sex st - Emy, Louise, Natalia, Jag, Donia och Oskar. Sedan när Oskis och jag börjat med redovisningen droppade Amina och Rafif in och slutligen Jocke, Fabian och Gino. Så vi var totalt elva(exkl. lärare) från klassen och vi är väl typ 30? Fast det var väl iofs skönt att man slapp redovisa för så himlans många(!)

Fick ju åka Kungsängentåget hem. Usch jag hatar det! Finns aldrig några bussar då att åka hem med från Jakan när den kommer in. Så jag fick GÅ hem. Tog ju fan en halvtimma >< Kom hem ca. 11.50 och om jag väntat på bussen hade jag kommit 11.55. Haha.

Följde med mammut och handlade. Vi kollade även in Viksjö Solarium för att se om det verkade nå bra. Ska kanske dit imorgon, eller till simhallen. We'll see! Har aldrig solat solarium i hela mitt liv så det blir spännande! Det var lite dyrt på Viksjö Solarium, 45 kr + 30 kr för glasögonen. Palla! Jag har för mig att det kostar 20-25 kr i simhallen? Ska kolla upp det på träningen idag!

Just nu sitter jag här och har snart druckit upp min drickyoghurt (ananas-guanabana-vanilj) och ska dra till träningen om ca 45 minutas! Btw, är min nya design klart snart! Behöver bara fixa till kodningen och lite sådant! =)

TBSL, TjaBa Så Länge!


Ännu ett sent inlägg

Publicerat: 2009-01-19 @ 23:28:41 | 0 kommentarer

Jag ska bli duktigare på att uppdatera! I swear!

Aja, idag har jag spelat curling tillsammans med några andra fisar ifrån skolan! Det var jävligt svårt och halt på isen. Inte något jag skulle pröva på igen men en rolig engångsgrej. Stackars Max, han ramlade och slog i hakan så han fick åka till Danderyds sjukhus för att kanske sy! :O Får höra hur det gick imorgon...

Imorgon är det iallfall två timmars engelska, som jag berättade om förut ><. Alla ska ha sin redovisning och sen äre loooov resten av veckan! Hoppas verkligen att Oskar kommer annars måste jag nog bajsa på honom :( Haha nejdå..

På vår bana (den närmast) ser vi Max, Matte, Oskar (som gör sig beredd),
Maija (som kommer gående), Louise, Donia och Linn =)
God kväll!

Publicerat: 2009-01-18 @ 23:31:37 | 3 kommentarer

Har bestämt mig för att återigen göra en ny design till bloggen min. Är så otroligt trött på denna nu och så vill jag göra en riktigt personlig layout =) Kommer väl förmodlingen någongång under nästa vecka om jag orkar.. ;)


The kompletteringsuppgifter are done!

Publicerat: 2009-01-18 @ 18:25:47 | 0 kommentarer

Skickade och klara. Lyckades pricka in hela 712 ord i ekologiuppgiften och 1 325 ord i uppgiften om världsbilderna. Isn't I grym or what?!

Men okej, de var planerade att skrivas klart redan i fredags men det blev som det blev. Lyckades iallafall skriva klart dem innan middagen idag så nu kan jag bara softa hela kvällen :)

Imorgon är första dagen på VTFF 2 och vi ska ha Idrottsdag. Curling! På tisdag eng-redovisning och sen äre looov! Hallelujah moment!Bridge to Terabithia

Publicerat: 2009-01-17 @ 23:52:13 | 0 kommentarer

Titel: Bron till Terabithia
Originaltitel: Bridge to Terabithia
Genre: Äventyr, Drama, Fantasi
Inspelad: 2007

Skådespelare: Josh Hutcherson, AnnaSophia Robb, Zooey Deschanel, Robert Patrick, Bailee Madison och Kate Butler.


Handling:
Jess är utanför i skolan, men när han träffar den nya annorlunda tjejen Leslie som springer snabbare än alla killar i klassen finner han en vän.  De skapar tillsammans den magiska världen Terabithia där de kan fly undan den tråkiga vardagen och kämpa mot troll, jättar och andra mytiska väsen.


Omdöme: Varken bra eller dålig. Absolut inte en film man ser fler än en gång men den tål absolut att ses på en gång i livet. Storyn var väl ganska bra men de hade nog kunnat förbättra den en aning och ändrat på lite småsaker. Den får så mycket som: ♣ ♣ +


Datasal/Datorsal

Publicerat: 2009-01-16 @ 12:21:19 | 0 kommentarer

Vad heter det egentligen? Nåja, jag sitter iallafall i skolan i en sal full med datorer tillsammans med Louise, Linn och Maija. Rafif och Amina sitter också här men en bit bort. Matten och samhällslektionen är avklarade och nu återstår bara Digital Bild om cirkus en timme. Känns ju bra. Resten av klassen slutade för aplänge sedan. Hade förresten inget matteprov/checkpoint idag(!) Alla andra mattegrupper hade tydligen men inte vi.. sjukt. Men bra ändå!

Jag är skiiiithungrig fast jag åt nyss! Bajsstört! Nä nu ska jag spela Meeblings... ;)


Helvetesdag imorgon

Publicerat: 2009-01-15 @ 22:32:02 | 1 kommentarer

Först matteprov, som jag kommer faila på så jävla hårt. Har inte räknat klart i matteboken och kan inte ett piss (på högre nivå) om Vinklar och Skala. Och övrig geometri som area och volym blir fel hela tiden konstigt nog. Hej, första IG sedan åttan!

Efter matten har jag samhäll som kommer bli så sjuuuuuukt segt för jag hatar samhälls uppgiften vi fått och allt kommer gå sämst.

Sedan håltimme(?) om inte Andrew fått Maijas mejl om ändring av tid.

Sedan Digital Bild till kanske klockan två. Extra lektion för två har gått bort. Sugit.

Efter skolan blir det den långa vägen hem som vanligt och här hemma väntar ekologin och världsbilderna. Yäy, kan knappt bärga mig......

Det enda jag ser fram emot är kvällens träning då vi ska ha den själv :)

Ska sova nu godnatt och adjö!


Harry Potter och Den vises sten

Publicerat: 2009-01-15 @ 22:05:26 | 2 kommentarer

Har just sett första Harry Potter filmen! Är inte den otroligt bra? Jag kommer ihåg när mamma, simon och jag år 2001 kom ut från Falken bio och jag och simon var helt uppspelta över den! När jag kom hem gjorde jag ett eget litet "Wingardium Leviosa"-trick i Simons rum med en gul påskfjäder, en stol och ett snöre jag satte upp i hans lampa. Jag tror det inte blev så lyckat, haha! Men kul var det nog! :)

Och är de inte fööör söta? Så små :')Torsdagen den 15 Januari 2008

Publicerat: 2009-01-15 @ 15:46:33 | 0 kommentarer

En vanlig skoldag idag. Datorkunskapen var väldigt tråkig för vi gjorde inte så värst mycket. Som tur var kom aldrig Judith och snackade med mig som hon sa att hon skulle. Skönt! Efter det hade vi samhäll men dagens lektion var väl inte så skojig. Efter det - lunch och det var pannkakor med sylt och grädde! Gott! Sen var det japanska. Faktiskt ganska kul och jag lärde mig.. lite. Vi repeterade mest och skrev gammalt prov och översatte meningar!

Exempel på meningar vi översatte!

Kinou watashi wa tomodachi to Toukyou ni ikimashita.
きのう わたしは ともだちと とうきょうに いきました。
Igår åkte jag med min vän till Tokyo.

Koyanagi-san wa kinou Kanzaki-san to Kyouto kimashita.
こやなぎさんは きのう かんざきさんと きょうとに きました。
Koyanagi-san kom till Kyoto igår tillsammans med Kanzaki-san.

Jag är fett grüm!

Om 1 h 15 min är det träning och jag hoppas det går bra och att den är rolig!


Piss-skola

Publicerat: 2009-01-14 @ 18:09:49 | 4 kommentarer

Cybergymnasiet måste ju vara på världens sämsta gymnasium. Allt är verkligen sääääääämst. Orkar inte berätta varför men den suger som tusan. Byta skola är något jag verkligen aldrig kommer att göra trots att skolan suger till max.

Jo, fick ju svar av naturläraren idag om ekologiuppgiften. Skulle göra den ändå. Fan säger jag bara. Fick värsta utbrottet och började nästan grina här hemma. Inte bara för det, utan för att jag har matteprov på fredag - ligger flera sidor bak och jag hinner verkligen inte räkna eftersom eftersom naturen tar ALL tid. Hade ju ingen mattelektion idag heller så då fick man ju inte räkna när man väl hade chansen. Meningslös skoldag.. igen. Strömmavbrott blevre också, så det har blivit två inställda digitalbild lektioner i rad. Dessutom så tvingas vi till skolan på tisdag för redovisning. DET ÄR VÄL FÖRFAN INTE VÅRT FEL ATT ERIK JÄMT ÄR BORTA!!!!

Jag har iallafall pausat skrivningen av världsbilder eftersom ekologin var tvungen att påbörjas. Har väl inte så värst mycket kvar i någon av dem, men måste nog finslipa rejält för att få det betyg jag SKA ha. Om jag inte får MVG i slutbetyg nu.. ja då vet jag inte vad jag gör. Tänker fan inte tacka och ta emot iallafall. Döda.

Världsbilderna - 895 ord...
Ekologi - 394 ord...

Skillat.


Kväll

Publicerat: 2009-01-13 @ 20:25:25 | 4 kommentarer

Nu har jag tränat och tagit spruta. Dock inte blivit klar med uppsatsen men men. Den behöver iallfall inte lämnas in på fredag, men jag ska göra den klart tills då ändå. Har skrivit ca 154 ord idag nu... HEJ!Så sjukt trött

Publicerat: 2009-01-13 @ 13:45:11 | 0 kommentarer

Jag får inte somna. Får inte somna. Måste ju skriva klart världsbilduppsatsen innan träningen helst. Jag pratade förresten med min naturlärare. Hon sa att hon skulle gå igenom mitt senaste läxförhör för att försöka hitta något på MVG-nivå och om inte skicka nya uppgifter till mig om vad som behöver göras. Hoppas hon ändrar sig!
  En sak som är trevligt är att jag fick MVG- på mitt svenska bokprov! Så jävla skööönt.. trodde det gick skitdåligt då jag inte svarade på alla MVG-frågor. Men ändå!
  Nej nu ska jag skriva min uppsats! Tjoflöjt!


Förnedrad? Ja visst!

Publicerat: 2009-01-12 @ 22:05:34 | 0 kommentarer

Skit i rubriken den talar väl för sig själv för den som förstår.

Jag tycker ialalfall jag var väldigt effektiv när jag fick veta mina kompletteringsuppgifter. Aldrig har jag så snabbt öppnat ett Word-dokument och skrivit så fasansfullt fort! Mycket är troligtvis bara strunt men jag har iallafall lyckats knopa ihop en sida. Duktigt tycker jag. Ska försöka skriva ytterligare några hundra ord nu och med det säger jag godnatt och adjö.

Godnatt och adjö!


Jävla NkA!

Publicerat: 2009-01-12 @ 19:05:00 | 3 kommentarer

VAD KUL ATT JAG FÅTT KOMPLETTERINGSUPPGIFTER TILLS PÅ FREDAG! Två jävla uppsatser ska skrivas... asså jag fattar inte varför i Ekologi? När jag fått högsta betyg på ALLT! Nej, nu ska det tas ett allvarligt samtal med Veronica imorgon... ;o

Så vad ska göras imorgon annars då?

  • Uppsats om världsbilder ska skrivas klart, påbörjades idag.
  • Ta Gardasilspruta.
  • Basketträning.
  • Förhoppningsvis inte fortsätta med uppsatsen eftersom den BÖR vara klar...
  • ...annars börja med den eventuella ekologiuppsatsen.
  • Räkna matte? Ligger apmkt efter! ><

Tillråga på allt så har jag tappat bort min mössa...Viva la Becca.Ojojojda!

Publicerat: 2009-01-11 @ 20:52:10 | 1 kommentarer

"Klar" med novellen nu. Bara rättningen och sådant kvar nu. Skönt!Pappas favoritord: Gah!

Publicerat: 2009-01-11 @ 14:41:51 | 1 kommentarer

Bajsnovell alltså! Har väl cirkus 400 ord kvar nu. Låter inte mycket men det ÄR DET. Särskilt när man inte har mycket kvar av handlingen att skriva och måste bara fylla ut med onödigt skit. Gaaaah!


Flytande japanska

Publicerat: 2009-01-11 @ 01:24:09 | 0 kommentarer

Jag vill kunna prata, förstå, skriva, läsa flytande japanska så snart som möjligt. Fatta va skönt att behöva slippa vänta tills allt textas på engelska innan jag kan ha någon som helst nytta av det. Då kan jag se alla dramor direkt utan att behöva vänta femtioelva månader.
   Nej men nu börjar klockan ticka i rasande fart och det börjar bli dags att gå till sängen för en liten lur. おやすみなさい!


Novellskrivning

Publicerat: 2009-01-11 @ 00:24:57 | 1 kommentarer

Jag får skylla mig själv som skjutit upp min novell i flera veckor. Den ska in nu på tisdag. Trots att jag har skrivit lite på den sen vi fick den har jag ändå mer än halva kvar. Det beror väl förstås på hur lång man vill att den ska bli. 1000-2000 ord står det. Ligger väl på runt 500 nu kanske? Helst av allt vill jag få ihop en 1500 ords lång novell men vi får se hur jag lyckas med det. Idag blir det iallafall en jävlans massa skrivande för att få klart den och rätta den. På måndag ska jag finslipa den så den blir så bra som möjligt. Göra ändringar, skriva till saker.. I hope it will be good! Goodnight!


Carl-Jans Änglar

Publicerat: 2009-01-09 @ 22:37:01 | 0 kommentarer

Träningen gick dåligt idag igen. Fan!!! Mitt huvud är ju helt bortom tid och rum... hoppas verkligen nästa vecka går bättre annars börjar jag nästan grina ><

Skolan idag var väl annars helt OK. Dagen började med matematik, sedan hade vi samhälle och sist men inte minst engelska. Inte så.. effektiva lektioner kan man väl säga. Men iallafall så tog jag några bilder!

Första bilden är på Louise och Emy,
där syns även Rafif, Fabian och Gino i bakgrunden.
Andra bilden är på några conversenördar kallade Emy, Rebecca (jag) och Louise!
Nä, nu ska jag fortsätta med mina ostmackor och kolla på Carl-Jans Änglar! Så jävla bra, kan ses på TV3s WEBB-TV!
Imorgon är det sekretariat till dammatchen som gäller.
Godnatt och vi hörs!


Vanilla Ice - Ice Ice Baby

Publicerat: 2009-01-08 @ 19:44:39 | 0 kommentarer

typ världens skönaste låt!


Bajsträning

Publicerat: 2009-01-08 @ 18:48:04 | 0 kommentarer

Träningen idag gick verkligen sämst. Gjorde verkligen ingenting rätt. Bajs!

Dagens positiva är att jag har shoppat lite grejor. Mamma och jag åkte till Stinsen för att kolla. Köpte jeans, t-shirt och ett par leggins. Det behövdes verkligen lite nytt i garderoben. Nu vill jag bara ha ett par converse!!


Tre dagar

Publicerat: 2009-01-07 @ 16:28:26 | 3 kommentarer

Mja, en skoldag blev det då icke. Alla lektioner i S-huset blev inställda på grund av kyla. Det var typ 7-8 grader i klassrummen. Som tur var skulle jag haft alla dagens lektioner där så det var bara att dra hem! Var i skolan i en timme ungefär.. från 7.40 till 8.40. Lyckat. Fick iallafall med ett nytt busskort hem!

Nu till vad jag haft för mig de senaste två dagarna!

I måndags så kom Jessica, Nicole och Alicia på besök! Det var väldans trevligt! Fick ett presentkort på ginatricot! När vi senare skulle skjutsa hem dem gick mammut och jag in i jakan för att köpa lite nytt smink och sånt. Och vad gör jag? Köper en brun mascara. Nej, det var ju inte riktigt det ska jag skulle ha. Det upptäcker jag ju förstås när jag kommer hem så det var bara att vända tillbaka. Och så var det stängt. Kul. Och oplomberad kosmetik kan man ju inte byta. Men vi bestämde oss för att testa igen nästa dag.

Så blev det tisdag och mammut och jag åkte till jakan igen. Och vet ni vad? Vi fick byta! Kanske för att vi hade en bra ursäkt och att hon var själv i butiken. Jaja. Efter det så kollade vi lite efter min mobil på MediaMarkt. Kände ett litet sug där att jag ville ha den. Men jag höll mig. Tills vi kom hem! Då bestämde jag mig för att jag ville ha den så pappa, mamma och jag åkte till NetOnNet och köpte den!  Min lite sena födelsedagspresent alltsååå :) Så nu har jag en ny mobil, Samsung Soul Pink, efter två långa år med min LG KG810. 

Ja, och så idag är det idag och den dagen har jag redan pratat om! Tjoflöjt!Dags för skola

Publicerat: 2009-01-07 @ 08:07:09 | 2 kommentarer

Sitter i skolan nu och ska snart ha digitalbild. Bara två lektioner av DB kvar i hela mitt liv! Så jävla skönt. Slutar tidigt idag,10.50, så det är en kort dag. Som vanligt.

Ska skriva lite om vad som hänt de senaste två dagarna jag inte bloggat när jag kommer hem. Hejs!


Täby Cup dag 3

Publicerat: 2009-01-04 @ 23:44:39 | 0 kommentarer

Semifinal mot Haga Haninge - VINST! Stundtals bra, stundtals dåligt spelade laget. Vi kunde sååå mycket bättre. En riktigt rysare var det i slutet men tiden hann rinna ut och vi vann. Själv sög jag och gjorde noll poäng. Slutresultat: 34 - 32
Final mot Solna - Faktiskt en väldigt rolig, men samtidigt en jävligt jobbig match. I helhet så spelade laget inte så väldans bra, jag menar, vi kan så mycket bättre! Men Solna var även skitduktiga. Det gick faktiskt bra för min egen del, trots att jag inte fick spela mycket. Tyckte nog att jag borde fått spela lite mer eftersom jag faktiskt kämpade i 110% och lyckades även göra tre mål (sex poäng). Jag gjorde första två poängaren och satte även två skitsnygga skott i slutet efter matchen. Blev bajslycklig! Jag fattar inte vad som hänt med mig? Helt plötsligt sätter jag verkligen alla skott! Skitbra! Hoppas bara Emma kommer ihåg det här..... :) Men ja, om ni inte redan fattat det så förlorade vi. Slutresultat: 34 - 59

Jag tycker iallafall det gick bra för oss, även fast typ hela laget skäms över att vi kom tvåa i B-slutspelet. Men hallå, det måste väl ändå kännas bättre än att komma på en dålig placering i A? Och förra året åkte ju ena laget ut i B-semi och vi andra kom.. femma? Aja, men här är iallafall min silvermedalj som vi fick!


Jag vill också...

Publicerat: 2009-01-04 @ 00:27:15 | 0 kommentarer

...ha ett par vita converse!


Täby Cup dag 2

Publicerat: 2009-01-03 @ 21:32:37 | 0 kommentarer

Match 1 mot Karlbo - Fridish och Axel coachade oss. En av säsongens roligaste matcher och alla spelade så otroligt bra. Med hjärta, med glädje. Allt. Själv lyckades jag göra sex av våra 39 poäng, varav två var skott. Slutresultat: 39 - 14
Match 2 mot Sigtuna - Skitmatch för min del. Eller egentligen inte. Men antagligen enligt min coach. Fick knappt spela någonting. Förlorade med två poäng. Kan det vara domarens mages fel? Troligen. Idiot. Slutresultat: 41 - 43

Imorgon är det B-semi och förhoppningsvis B-final som vi vinner. Hej!sämst

Publicerat: 2009-01-03 @ 20:15:42 | 1 kommentarer

jag hatar mitt liv.


17 ÅR NU!

Publicerat: 2009-01-03 @ 10:55:07 | 1 kommentarer

JAAAAA! Jag har passerat 06:40 (som då är tiden jag föddes) och är därför en äkta 17 åring nu! Hurraaaay!


Sista natten som 16 åring

Publicerat: 2009-01-02 @ 23:56:52 | 0 kommentarer

Yep, that's right! Om ca 3 minuter är det den 3 januari 2009, även känd som Rebeccas födelsedag, då jag fyller hela 17 vintrar! Det är inte klokt egentligen, jag har inte ens någon lust att fylla år. Vem kom på att man skulle fylla år egentligen? Jaja, vad ska man göra! Synd är det att jag knappt kommer vara hemma imorgon. Kommer vara i Täby hela dagen >< Suck! Precis som min förra födelsedag! Ska fortsätta kolla på Summerland nu och så ses vi när jag är ett år äldre! Gonatt!


DiscoCrew - Här kommer Rebecca!

Publicerat: 2009-01-02 @ 19:54:51 | 1 kommentarerTäby Cup dag 1

Publicerat: 2009-01-02 @ 13:55:50 | 0 kommentarer

Första motståndet stod självaste Täby Basket för. De var riktigt duktiga! En jävligt snabb tjej hade de också, och kort. Hon var grymt mycket snabbare än jag! XD Tyvärr förlorade vi ju matchen med hela 25 poäng (30-55). Usch och blä. Jag gjorde sista målet iallafall haha, men inte snyggt var det ;) Det var mest bara tur att den gick i...
   En läskig sak är att jag fick värsta hostan under matchen. Fick blodsmak i munnen! Riktigt obehagligt. Men sedan när jag gick ut på planen försvann den.. konstigt. Jaja, imorgon ska vi krossa Karlbo (?) och Sigtuna!


Happy New Year!

Publicerat: 2009-01-02 @ 13:45:51 | 0 kommentarer

Första inlägget 2009, och jag vet att det kom sent!

Jag var ju som sagt i Gävle hos syrran, Rickard och lilla Nattis. Två andra familjer var där också. Karro och Markus med lilla Liam och Malin och Danne med Nova! Trevligt, trevligt! Orkar inte berätta så mycket men vi åt iallafall tacos och satt och väntade in det nya året. Hihi!