Som pärlor på min panna...

Publicerat: 2009-05-31 @ 19:29:35 | 0 kommentarer

Okej, det är sjuuukt varmt. Mitt rum är fan varmare än en bastu och ändå har jag haft fönstret öppet hela dagen och mitt rum är inte ens på solsidan under dagen. Tur det iallafall. Har pluggat hinduism och buddhism nu, mest buddhism för att vara exakt. Ska läsa igenom sedan om ett tag men först ska jag ta och börja väldigt smått på statistiken. Duktiga mig!


Ny design!

Publicerat: 2009-05-31 @ 17:52:32 | 0 kommentarer

Istället för att sitta i solen fick jag för mig att jag skulle knåpa ihop en ny design till bloggen. Den föregågna var ju egentligen bara en tillfällig så... ja! Denna är lite höst/vinter inspirerad, kanske inte den mest passande nu när sommaren är på g, men jag gillar den ändå!

Du kannst nicht den Baum essen!

Publicerat: 2009-05-30 @ 22:55:58 | 1 kommentarer

Hej alla barn nu är det barnprogram, titta här vad Farbror Frej tar fram. En liten rulle och nu ska ni höra, vad man med en liten rulle kan göra: stoppa den i baken och tuta och kör, så har ni gjort er ett avgasrör!

Mycket plugg hare blivit idag. Skrivit flera sidor på instuderingsfrågorna om Hinduism och Buddhism, som säkerligen kommer vara provet så det är bra att vara förberedd! Imorgon ska jag bara plugga in det en aning, lära mig några begrepp och sedan är det bara att tuta och köra! Ska försöka ge mig på statistikarbetet också. Det står typ att man ska ha en partner i arbetet, men palla, jag gör det bättre själv och på mitt sätt!

Imorgon ska jag även sola lite. Och så kommer troligtvis och förhoppningsvis syrran Jessica hit för att boka flygbiljetterna! Vi ska till Österrike vecka 31!!! Det blir hon, jag, andra syrran Nicole och lilla Alicia! :D Ska bli megakul, så nu ska jag och Jessica sätta igång att råplugga tyska så vi kan snacka med alla i söder. Faster Martina har även börjat lära sig svenska, så det blir lite "language exchange" också. Kommer ju vara grym när jag börjar på tyska steg 1 i skolan i augusti. Yäy!


Plugghäst

Publicerat: 2009-05-30 @ 12:09:46 | 0 kommentarer

Det är en solig lördagseftermiddag och jag sitter inne på mitt mörka rum och pluggar inför det kommande religionsprovet. Tragiskt? Ja, men sant. Jag resonerar så här: Idag är det fint väder, varmt och soligt. Imorgon kommer det bli ännu finare väder, varmare och soligare. You get it? Bättre att göra det här idag så man kan ta det lugnt i morgon!Nästa sak på min lista...

Publicerat: 2009-05-29 @ 11:49:59 | 0 kommentarer

Jag är så stolt över vad jag hunnit göra det senaste dygnet! Skrev upp allt jag hade kvar att göra till skolavslutningen och kom fram till att det var nio saker. Rätt mycket, eller hur? Men det gav mig samtidigt en adrenalinkick och jag blev jättetaggat att bara göra klart allt och strycka över nästa sak på min lista!

Ge - Prov
Re - Prov
Idh - Prov
Hi - Filosofbrev
Sh - EU-uppgift
Sh - Skriva till det sista på konfliktanalysen
Ma - Statistikarbete
Sv - CV
En - Bokredovisning

Allt detta överstrukna har jag hunnit göra på ungefär ett halvt dygn (inkl. sömn).
Jag är bra! 


Jag gillar inte håltimmar (ibland)

Publicerat: 2009-05-29 @ 09:43:18 | 0 kommentarer

Hade prov alldeles nyss. Skrev det på kanske en halvtimma och lektionen är två timmar vilket resulterar att jag har 1 ½ timmes rast + ½ som vi har som ordinare rast efter geografin. Men för övrigt gick provet bra då det var exakt samma frågor som instuderingsfrågorna.

Om ca 1 h 45 min har vi samhällskunskap. Då ska vi få besök av en moderat som var/är med i EU-parlamentet. Hoppas han är någe kul... ska fortsätta göra lite arbeten nu. Och spela spel såklart ;)


Tjockt nice!

Publicerat: 2009-05-28 @ 16:45:51 | 0 kommentarer

Blev ingen engelskalektion idag, han ville bara "se oss och prata med några om betyg och liknande". Och bland dem inkluderades inte jag.. så ja. Vid nio hade vi svenska, gjorde typ inget där. Skrev mitt CV (är typ klar nu!) och spelade lite. Sen i slutet hade jag, Louise och Mina våra bokredovisningar för läraren. Gick väl helt ok. Det sänker inte mitt betyg iaf så spela roll...

Till lunch var det pizza! Inte världens godaste men den kändes ändå bra i munnen ;) Sedan japanska. Vi gjorde inte alls så mycket mer än att få tillbaka provet och gå igenom det och pratade om det nya kapitlet. Jag fick mvg btw, 26/27p!

Har varken engelska eller svenska nästa torsdag (svenskan är borta som komplettering för diktkvällen). Så vi ska då bara ha språk, men så säger Johan min japanskalärare att de som inte behöver göra omprov får ledigt! Alltså ingen skola nästa torsdag! Horaaaay!

Nu ska jag svara på några geografifrågor sedan käka och sedan fortsätta och sedan ta bussen tillsammans med Challe ner till simhallen för lagmöte! Ciao


Körkortstest

Publicerat: 2009-05-28 @ 11:23:44 | 0 kommentarerjag är såå inte redo xD


siebenundzwandzig

Publicerat: 2009-05-27 @ 21:50:32 | 0 kommentarer

Vi i klassen lyckades övertala Fredrik, våra gympalärare, att flytta bak idrotten så vi skulle ha den tidigare. Han hade inga lektioner och inte vi heller. Så det gick bra. Allt resulterade med att vi började hela två timmar tidigare! Hade ju som sagt orientering och det var skitkul då jag och Louise ägde skiten ur alla! Efter det blev det lite basketboll, kanske tråkigt ddå det aldrig blev någon riktig "basketträning" utan de som ville stod bara och sköt. Fredrik var ute och väntade på några segisar och vi skulle sköta lektionen själva. Lyckat. Men det var skoj ändå!

Imrogon ska vi ha läst klart våran svenskabok. Utvandrarna läser ju jag som sagt, men har över 200 sidor kvar. Kommer inte gå.. ska läsa så mycket jag orkar ikväll.. wish me luck!

Hejs!Ohayoo!

Publicerat: 2009-05-27 @ 09:45:48 | 0 kommentarer

Sitter i skolan nu och har tråkigt. Skriver på filosofbrevet och det är jävligt tråkigt. Fick nyss reda på att engelskan är inställd vilket resulterar 3 timmars håltimme innan idrotten. Vi ska ända ut till Nacka, Kvarnholmen, för att ha orientering och möjligtvis/förhoppningsvis basket. Orientering är skoj, men jag hatar att läsa fel på kartan och sen komma nästan vilse haha. Då förlorar man ju massa tid. Blä! Förut när jag gick i skolan i Viksjö hade vi ju alltid orientering på olika ställen i Järfälla. Det var ju tryggare för man var nära hem. Nu är det ju mitt ute i ingenstans.

Vi ska straxt byta datasal, kanske skriver lite till senare.. we'll see! Tchüss!


Ich habe hunger

Publicerat: 2009-05-26 @ 17:32:13 | 0 kommentarer

One Tree Hill är världens bästa tv-serie. Nu är säsong 6 slut och detta avsnitt var så otroligt bra! Ni som inte sett det än kommer verkligen få vänta på något gott när de sista avsnitten sänds i svensk TV i höst.

Har inte käkat någon middag än, knappt någon ordentlig lunch heller. Det var äcklig falukorv med mos i skolan, hemma åt jag två mackor och ska snart käka det sista nudelpaketet. Tur att mor och far kommer hem imorgon så jag får mat.

Snart börjar det dra ihop sig och betygen ska sättas. Har väldigt mycket skolarbeten kvar att göra, dock är inte det mesta så viktigt för mina betyg då flera kursen fortsätter nästa termin. De ämnen som jag ännu måste prestera bra i är religion, engelska och möjligtvis samhälle för att få ett säkrat MVG.

Jag hade för övrigt japanska prov idag. Det var piece of cake men jag tror dock att slarvfel kommer att uppenbaras som vanligt. Men det kommer nog inte hota mitt betyg, då jag fått grymt på alla prov och läxförhör. Fick även tillbaka mitt historiaarbete om häxprocesserna, MVG där. Skönt!Ingen mat

Publicerat: 2009-05-26 @ 08:39:20 | 0 kommentarer

Kommer nog svälta ihjäl idag. Har ingen mat hemma för att Simon bara tänker på sig själv. Han åt upp potatisbullarna igår samt brödet som vi hade. Kulkul. Fick inte ens någon frukost idag, och tisdagar är den dagen jag inte hinner äta i skolan. Hoppas inte vi har träning ikväll för då kommer jag nog dö med min tomma mage.

Nu ska jag återgå till filosofbrevet. Tschüss!Eins, Zwei, Polizei!

Publicerat: 2009-05-25 @ 22:52:47 | 0 kommentarer

eins, zwei, drei, vier, fünf, sechs, sieben, acht, neun, zehn, elf, zwölf, dreizehn, vierzehn, fünfzehn, sechzehn, siebzehn, achtzehn, neunzehn, zwanzig etc.


Känn ingen sorg för mig göteborg

Publicerat: 2009-05-25 @ 18:57:52 | 0 kommentarer

Kom hem igår kväll och var helt übertrött men ändå så pass uppspelt och pigg att jag inte kunde förmå mig att sova. So here I am, har sovit flera timmar mitt på dagen vilket var skönt men kommer inte vara lika trevligt ikväll då jag inte kommer somna. Jaja. Nu är ni förstås nyfikna på hela GBG-resan men jag orkar inte ta den just nu. Får bli senare.. förhoppningsvis. Nu ska jag käka något och göra.. nått. Tjosan!


Snart bär det av...

Publicerat: 2009-05-20 @ 13:28:27 | 0 kommentarer

Hej! Om mindre än en timme kommer syrran och hämtar upp mig för att skjutsa ner mig till stationen! Och jag som inte ens packat klart.. ajaj. Måste äta och fixa min baguette också. Mycket att göra på lite tid! Btw fyller ju Nappe år idag! GRATTIS till dig min älskade nallebjörn <3 Nej, hej och hå.. måste dra nu! Tjingeling vi hörs på måndag!


Göteborg som jag ser det!(oj, glömde helt bort att posta detta! skrev det ungefär 12.45)Hej & hå

Publicerat: 2009-05-19 @ 22:53:15 | 0 kommentarer

Imorgon bär det av det Gbg! Ska bli jättekul men samtidigt.. läskigt. Hatar att åka iväg, det är så mycket bekvämare hemma! Har plockat fram och planerat lite vad jag ska ha med mig, men resten gör jag imorgon när allt är tvättat och stryket!

Idag hade jag matte nationella. Gick väl hyffsat men orkade inte bry mig så mycket eftersom mitt betyg kanske inte ens hänger på det.. jaja. Efter det drog jag hem till jakan och mötte upp Jessica och Jessie i Jakan. Vi vandrade hem med de två små bebisarna hem till Jessica och bara hade det trevligt. När jag senare skulle ta bussen hem träffade jag på Linnea, trevligt trevligt.

Aja.. ska nog dra mig tillbaka nu.. Läsa.. skriver nog imorgon också! Too-de-loo!


There must be another way

Publicerat: 2009-05-18 @ 20:37:01 | 0 kommentarer

عينيك بتقول
راح ييجي يوم وكل الخوف يزول
بعينيك اصرار
انه عنا خيار
نكمل هالمسار
مهما طال
لانه ما في عنوان وحيد للاحزان
بنادي للمدى, للسما العنيده


snart dags

Publicerat: 2009-05-18 @ 16:14:47 | 0 kommentarer

Nu sitter jag här ensam som vanligt. Simon är troligen fortfarande i skolan och Jessie&Nattis hemma hos Kjell... roligt för dem iallafall. Om en timme ska jag dra mig till träningen men vet dock inte om det blir en cykeltur eller en busstur. Vädret bestämmer.

Mjo, men snart är det ju dags för den årliga Göteborgscupen! Femte året blir det nu och jag hoppas det blir skoj. Jag är inte en "läger/cup-tjej" egentligen men vad gör man inte för att få spela basket på bortaplan i en trevlig storstad? Har skrivit en packlista och ska försöka packa lite smått ikväll! Just nu rullar jeans och lite annat blått & gått i tvättmaskinen som jag ska ha med mig. Sista tvätten inför resan blir vitt/grått, perfa!

Stör mig på att min svenskalärare inte svarat på mitt mejl jag skrev förra veckan! Behöver ju all hjälp jag kan få med det där CVt för instruktionerna är så oklara. Är hon så lat att hon inte orkar svara, eller vaddå?

Javisst ja! Fick tillbaka religionsprovet idag. Ni vet det där jag tyckte gick så dåligt? Det gick faktiskt ändå helt OK trots att jag inte uppfyllde precis alla MVG kriterier... Hon ger inte betyg precis så jag kan inte säga om det är VG+ eller MVG- eller kanske t o m MVG. What do I know?

Btw fyller min pappis år idag! Hela 50 år! GRATTIS!

Trååååk att sitta här själv. Det är dystert väder ute med regn och grå himmel. Cykel? Buss? Gå? Nah! Måste kolla när bussen går hem OM jag ska ta den.. äsch sidan segar som fasiken. Too-de-loo!


Rebecca

Publicerat: 2009-05-17 @ 15:49:50 | 2 kommentarer

MIN NAMNSDAG IDAG, GRATTIS TILL MIG!


Så... ESC 2009 slutade inte lyckligt för Sverige med en 21:a plats. Däremot tog Norge hem en överlägsen seger med låten Fairytale, som för övrigt inte ens var min favorit men rätt okej ändå. Själv gillade jag Israels och Bosnien & Herzegovinas bidrag och några fler jag inte orkar nämna just idag. Tysklands bidrag var lite skoj men Dita Von Teese var ju bara äcklig... Jag gillade även Andorra som inte ens tog sig till final... Men låten kommer nog spelas flitigt på min iPod när jag hittar den. För övrigt var det en trevlig kväll hemma hos Jessica och Robban och sjävklart Alicia ;)

Idag har jag svarat på en massa frågor, gjorde ju bara en igår så var tvungen att lägga på ett kål idag. Sedan har jag kollat på Huset Fullt och käkat kladdkakan jag egentligen skulle ätit igår. Hihi. Jessie och Nattis kommer nog om inte så länge så jag måste röja upp lite här och var, min fina städning i köket höll tyvärr inte så länge.. ciao!


Regina - Bistra Voda (Bosnia & Herzegovina)gogatsu juurokunichi (sextonde maj)

Publicerat: 2009-05-16 @ 20:20:49 | 0 kommentarer

Okej, inte mycket på min lista har blivit gjort.
Städat: Ja, men inte i mitt rum.
Börja på historian: kan man väl säga.
Svara på minst 5 instuderingsfrågor: Gjort en.
Läsa två böcker: nej (okej, lite på morgonen)
Kolla på Robinson och ESC: Bojkottar Robinson och ESC blir det snart!

Snart kommer nämligen Jessica och hämtar upp mig för jag ska hem till henne och se på ESC! Brorsan är ute nånstans och jag vill ju helst inte sitta själv och kolla :p Så det ska bli meganajs! Seeya.Not again!

Publicerat: 2009-05-16 @ 13:08:46 | 0 kommentarer

Fan, så kom jag ju på att historiaboken ligger i skåpet! HELVETE. Nu gick det ju jävligt bra att skriva uppsatsen.. not. Internet är inte heller mycket till hjälp ska jag säga er men jag har iallafall skrivit ett par meningar.

Har inte heller ätit frukost än. Skulle gå ner och göra två salamimackor men det slutade med att jag började plocka in disk i maskinen, diska FYRA kastruller och tillslut städa och torka av hela köket. What can I say? I like it clean. Nejmen, när man väl har börjat går det ju liksom inte att sluta. Hey, jag sa ju att jag skulle städa! Det var dock inte planerat att städa i köket utan i mitt rum. Men här har jag gjort lite nu... Undrar vad Simon kommer säga när han kommer hem. När kommer han hem förresten? No one knows...


headache

Publicerat: 2009-05-16 @ 09:51:29 | 0 kommentarer

Jag har haft huvudvärk varje dag sedan i onsdags. Jag förstår inte varför. Hatar att ta tabletter för det är så himla äckligt... men måste nog ta ändå. Senare.

Idag ska jag...

... börja med historian
... svara på minst 5 instuderingsfrågor
... städa
... läsa två böcker (inte klart alltså)
... kolla på Robinson
... kolla på ESC


Sleeping Beauty

Publicerat: 2009-05-15 @ 17:48:32 | 1 kommentarer

Roligt att jag sovit mitt på dagen hela veckan... förstår inte varför jag är så grymt trött? Stress, skola, basket, vad? Det resulterar med att jag inte får något gjort för jag bara sover hela tiden.. Inte mycket hann jag läsa innan jag föll ner i dvala. Skärpning! Ska ta tag i böckerna och skolan imorrn!!! Träning väntar.. so long!


Dear Diary...

Publicerat: 2009-05-15 @ 14:33:07 | 0 kommentarer

Vi har fått nya uppgifter typ varje dag den här veckan, inte så kul. En av dem var att läsa en bok på engelska, ta ut glosor och sedan redovisa boken. Så jag gick upp på vinden idag för att leta efter en bok jag visste att jag hade. Tog ett tag innan jag hittade den, men tillslut fann jag den efter allt grävande i lådor. Det blev en av Francine Pascal's tvillingböcker. Jessica: Next Stop, Jr. High. Har läst den innan men kommer inte ihåg ett skit så får väl bli att läsa igen tyvärr.. xD
  Träffade för övrigt Jossan och Emelie vid bussen påväg hem från skolan! Det var mucho trevligt.. hihi. Nej, nu ska jag ta och läsa den där förbannade boken...TEGOMASS HAR STÄLLT IN!

Publicerat: 2009-05-15 @ 14:12:27 | 0 kommentarer

TEGOMASS HAR STÄLLT IN SITT SVERIGEBESÖK! :'(
jävla svininfluensa...God morgon!

Publicerat: 2009-05-15 @ 07:26:46 | 1 kommentarer

Hade en knasig natt inatt. Vaknade massvis med gånger och trodde jag skulle gå upp. Först var klockan tre, då gick jag upp och började klä på mig tills jag såg att klockan faktiskt bara var tre! Även fast jag kollade på klockan innan hajjade jag aldrig att den var tre så.. haha. Sen gick jag och la mig, och vakna igen typ 3.27!! Sen somnade jag om, vaknade straxt innan fem... kollade på klockan (YES KAN SOVA LÄÄNGE TILL) och sov till nyss, kvart i sju.

Kommer bli en tråkig skoldag som vanligt.. geografi och samhälle. Sen hem! Adios amigas & amigos!


iknowiknowiknow

Publicerat: 2009-05-14 @ 18:54:50 | 0 kommentarer

Jag vet att det varit väldigt fattigt på inlägg den senaste tiden. Men så är det bara ibland, that is life! Straxt (TYP NU!!) ska jag ge mig iväg till träningen.. wuhuhuh... orkar inte för jag håller på att somna men finns inte så mycket att göra åt det.
Har hur mycket skolarbete som helst, och verkligen alla lärare har satt datumen efter Kristihimmelfärdshelg. Helgen jag är i Göteborg vill säga. Känns ju sådär lagom kul... Japanskan är iallafall ingen big deal, men sen har jag historia, svenska, engelska, samhällskunskap med mera med mera.


MÅSTE KILA; HÖRS NÅNDAG!


Men hjälp till, snälla

Publicerat: 2009-05-12 @ 21:02:35 | 1 kommentarer

Bad brosan helt snällt igår kväll att ta ner sin disk från rummet och STÄLLA IN den i diskmaskinen idag innan han gick till skolan. För säkerhetskull sms:ade jag honom så han inte skulle glömma. Så kommer jag hem, och vad märker jag? Jo disken är nedplockad från rummet, men fan heller inne i diskmaskinen! Att det ska vara så jääävla svårt!!! Och inte nog med det upptäcker jag flera grejer han INTE gjort. Han hade inte plockat bort kaffekoppen eller något som han använt från vardagsrummet. OCH inte bytt påsen till papperskorgen i köket! Det var JAG som gick ut med soporna imorse, men han kan fan inte göra något. Nej, istället så lägger han allt skräp (tomt fil-packet, kaffefiltret) på diskhorn!!!! Idiot säger jag bara, idiot. Det var meningen att vi skulle sammarbeta och hjälpas åt under veckorna vi ska va själva, han sabbar det redan tredje dagen.


Bra bra bra

Publicerat: 2009-05-11 @ 21:51:38 | 0 kommentarer

Kollade på Prinsen av Egypten alldeles nyss. Jag säger bara: fyfasiken va bra! Tänker att jag själv också skulle vilja uppleva uttåget från Egypten med Moses i spetsen.. befrielsen. Det verkar så härligt. Dem hade äntligen vunnit.

"Moses, se på ditt folk. De är fria!" <311 maj

Publicerat: 2009-05-11 @ 15:50:42 | 0 kommentarer

Shit vad tiden går fort. Redan 11 maj?! Snart är det sommar, höst, vinter och sedan vår igen. Skickade nyss in min historia, känns skönt att man kan glömma den nu. Förtränga för några dagar. Funderar på om jag ska cykla eller gå till träning. Svårt val... faktiskt. Om jag går, och sedan känner för bussen på hemvägen, måste jag hinna med 19.12... det kan man aldrig vara megasäker på... och om jag missar den måste jag gå ändå. Jaja, får se får se. Jag tror iallafall att jag ska vila i ett par minuter nu.. ciaao.. 


Asagohan

Publicerat: 2009-05-11 @ 07:59:24 | 2 kommentarer

Just nu sitter jag och äter frukost, fil och flingor! Inte så värst och mättande men fortfarande något... Skola idag med samhälle och religion. Sen ska jag nog tvätta hemma och planera vad jag ska ha med mig till göteborg. Hoppas det blir lite soligt idag, typ vid tre-fyra (knappast) så man kan hänga ute tvätten. Vi hade oturen att torktumlaren gick sönder precis innan mamma och pappa åkte... Stenåldern, here i come!KLAR!

Publicerat: 2009-05-10 @ 14:53:51 | 0 kommentarer

Det tidigare inlägget skulle vara publicerat för typ en halvtimme sedan, men blogg.se är som den är.

Nåja, är iallafall klar med mitt skrivande! Fortfarande inte inknappat på word-dokumentet, men wtf, texten är ju i stort sätt klar! Jag är imponerad på mig själv för att jag jobbat så grymt bra och att det faktiskt gick jävligt lätt! På bilden är nedan ser ni min text som jag knåpade ihop idag. Observera att det endast är svar på EN fråga utav sex. Fatta vad lång hela uppsatsen kommer bli. Sex sidor kanske....? Till höger är mina anteckningar från boken.
 


Nande, nande?!

Publicerat: 2009-05-10 @ 14:47:43 | 0 kommentarer

Har skrivit bajsingmycket på historian! Inte på datorn dock.. men på papper! Det var mycket lättare än jag trodde, då jag inte ens orkat läsa boken och hitta faktan utan bara gnomat mig för att göra allt.

Gan Gan Ganbatte!


Oooohwiiiiih!

Publicerat: 2009-05-10 @ 10:16:00 | 0 kommentarer

Jag gick upp 08.45 idag!

Idag blir det en lugn och mycket ensam dag, brorsan är typ någonstans och repar tror jag, och mammut och papput far straxt iväg till stövellandet (italien) och sedan vidare till hitlers hemland (österrike). Vill också :( Jag ska göra klart historian, intalar mig själv att det kommer gå fin fint och att frågan kommer gå lätt att besvara, och så ska jag kolla på Prinsen av Egypten. Kan inte hålla mig längre!


* * * * *

Publicerat: 2009-05-09 @ 23:31:33 | 1 kommentarer


Är det inte en skitbra kanal?! Det går ju alltid så himla intressanta dokumentärer eller liknande där. Kultur, världen, historia, och min favoritkategori, rymden. Klockan 00.00 kommer det att visas en dokumentär om universum! Klart som fan att man ska se!


"För jag är miraklernas baaarn!"

Publicerat: 2009-05-09 @ 14:39:36 | 0 kommentarer

Kollade nyss på Josef - Drömmarnas konung. Jag som gillar tecknade filmer, särskilt de som har någon historisk handling, tyckte den var jättebra. Snart ska jag se Prinsen av Egypten också, fast den har jag sett förr. Kanske kommer det en liten filmrecension, who knows?

Klockan är tjugo i tre på eftermiddagen och jag sitter fortfarande i pyjamas. Måste nog klä på mig snart, och så ska jag skriva lite på historian som faktiskt skulle in igår. Men jag har varit megaduktig hela året och lämnat in precis allt i tid så jag borde få några dagar extra någon gång såsom typ alla andra får...


Dreamgirls

Publicerat: 2009-05-08 @ 19:43:47 | 0 kommentarer

Titel: Dreamgirls
Originaltitel: Dreamgirls
Genre: Drama, Musikal
Inspelningsår: 2006
Skådespelare: Jamie Foxx, Beyoncé Knowles, Eddie Murphy, Danny Glover, Jennifer Hudson, Anika Noni Rose, Keith Robinson.

Handling:
Det är tidigt 60-tal och staden Detroit sjuder av musik. Curtis Taylor, Jr (Jamie Foxx) jobbar som bilförsäljare, men drömmer om att starta ett eget skivbolag. Han vill ge ut musik som skiljer sig från mängden och letar efter nya talanger. En dag lyssnar han på en konsert med det nya stjärnskottet James "Thunder" Early (Eddie Murphy) och blir genast intresserad av den trio som körar bakom Early. Tjejerna kallar sig The Dreamettes och består av Deena Jones (Beyoncé Knowles), Lorrell Robinson (Anika Noni Rose) och Effie White (Jennifer Hudson), som är gruppens förgrundsfigur.

Omdöme: Kan bara säga att den här filmen var groooovt bra! Riktigt bra och medryckande musik, men även starka powerballader! Har lyssnat på soundtracket hundra gånger sedan jag såg filmen. Skådespeleritet och handlingen är väl inget att klaga över egentligen eftersom musiken var en stor del i filmen. Men jag rekommenderar den starkt! ♣ ♣ ♣ ♣ ♣


Steppin' to the bad side!

Publicerat: 2009-05-08 @ 19:33:08 | 0 kommentarer

Har setat och pluggat lite nihongo. Har inte kunnat räkneord, veckodagar och liknande som kanske kommer vara nödvändigt till japanskaprovet framöver. Är ju inte hemma dagarna innan så får passa på att plugga innan. Ska göra alla uppgifter från kapitel sju till tio som jag inte gjort än så blir det nog prima ballerina! Nu ni, nu kommer det en liten filmrecension!


ふひつよう

Publicerat: 2009-05-08 @ 10:31:49 | 0 kommentarer

En helt onödig lektion är det här. Geografi. Sitter och gör absolut INGENTING då vi inte startat något nyss och alla håller på med sina uppsatser som jag redan gjort klart. Spelade för ett tag sedan ett knasigt japanskt spel. Man var typ en skolflicka som gick runt och dödade massa killar med ögonen. Sjukt spel!Kanjiproblemet

Publicerat: 2009-05-07 @ 23:02:05 | 0 kommentarer

Jag borde egentligen ligga i sängen nu och iallafall försöka sova. Men jag vet att det inte kommer att gå då jag sov så mycket på dagen idag. Men ska nog göra det alldeles straxt då jag kollat lite på Shounen Club och läst lite...

Det är riktigt frustrerande när man försöker läsa texter på japanska som inkluderar massvis med Kanji. Ni vet de krussidulliga och helt obegripliga kinesiska tecknena. Dem används även i japanskan och det finns tusentals sådana. Jag kan typ inga, fem kan man ju knappt räkna som kunna för jag kan inte skriva dem bara känna igen, och det kommer nog dröja innan jag kan många. En skolelev i japan, när de gått klart, kan väl typ 2000 sådana tecknen. Känns ju hoppfullt. Men jag ska kunna, JAG SKA!

Tecknet för kärlek (ai)


den sjunde maj två tusen nio

Publicerat: 2009-05-07 @ 20:09:16 | 0 kommentarer

Heej! Nationella i engelska stod på schemat idag. Vi befann oss på GIH, Gymnastik- och Idrottshögskolan , och skrev det. Det gick hyffsat bra, men men! Jag var superduper trött när jag kom hem sedan, vid ett så somnade jag och sov i två timmar. Inte bra. Det konstiga är att jag sov väldigt länge inatt, somnade redan 22.20 igår kväll. Fast jag brukar ju iofs bli tröttare när jag sovit länge...

På träningen idag så var vi i sandvik och sprang två varv. Jag tror det gick bättre än förra gången faktiskt! Efter hade vi lite armfys och jag höll på att dö så ont det gjorde. Snacka om att träningsvärken kommer komma sen.

Papput kom hem från det långa bananlandet i öst igår och hade med sig lite saker! Två böcker, en idoltidning samt ätpinnar! Jag lyckades förstå lite av Biroodo no usagi-boken att pojken fick en present (antagligen kaninen) av sina far- och morföräldrar. :D

 


Lenore - Fugly Duckling

Publicerat: 2009-05-06 @ 21:02:41 | 0 kommentarerHej hopp!

Publicerat: 2009-05-06 @ 17:58:58 | 0 kommentarer

Rätt så seg dag idag... började med tråkhistoria, höll på och somna när hon snackade om 1700-talet. Jag är helt efterbliven för jag vet absolut INGENTING om den tiden, inte ens något om Franska Revolutionen. Sedan var det engelska och vi gjorde några gamla engelska nationella prov. Några Engelska A och t o m Engelska B. Fick alla rätt på B!!! Sen var det dags för badminton efter en lång håtimma. Det var faktiskt ganska kul, men jävligt segt efter ett tag. Jag tycker det hade räckt med att bara köra förra veckan. Jaja.


いっさくばん わたしは ヒストリを べんきょう します!!
Ikväll ska jag plugga historia!!


>_<

Publicerat: 2009-05-05 @ 21:16:48 | 0 kommentarer

Så arg man blir när man tänker vara duktig och göra historiaarbetet och upptäcker att man har kvar boken i skolan. SKIT OCKSÅ! Jag la ju den där medvetet för jag inte pallar dra med den till skolan när vi har idrott. Nu får jag stå mitt kast och sitta här och inte komma vidare. Tur är väl att jag skrivit klart fråga ett och skrivit lite på fråga fyra och fem... men det är inte tillräckligt!! Nu måste jag ju fortsätta på torsdag, sista dagen innan inlämning, för imorgon kommer jag troligtvis vara stendöd. Tur att vi har nationella på torsdag vilket innebär = inget språk och slutar 10.25! Har iallafall gjort klart geografin, typ, får se om jag orkar göra något mer, men det tvivlar jag på!

Wooops.. måste duscha och käka sen sova! Godnatt!


benkyou wo shimasu!

Publicerat: 2009-05-05 @ 19:19:17 | 0 kommentarer

Nu ska jag på allvar ta tag i mina studier. Har ju inte alls mycket att göra egentligen, bara pyttelite på geografin och ett par frågor kvar på historian. Skulle ju lätt kunna bli klar ikväll om jag bara gjorde det. NU NU NU ska jag göra det!!!


 

いま ヒストリと ジオグラフィーを べんきょう します!!


5 maj

Publicerat: 2009-05-05 @ 08:16:18 | 0 kommentarer

Hej hopp!
Sitter i skolan just nu och nördar mig. Har kommit en bra bit på historiaarbetet så jag känner att jag kan pausa lite då och då, det finns ju faktiskt de som inte ens börjat! Idag händer det annars inte så mycket, matte och japanska. Sen blir det basketträning... let's go to work!Musiktips!

Publicerat: 2009-05-04 @ 22:29:50 | 0 kommentarerI Believe


Mikazuki


Nu är jag tillbaka

Publicerat: 2009-05-04 @ 13:58:33 | 2 kommentarer

Bestämde mig för att ta en bloggpaus över långhelgen av olika små anledningar. Tänker inte gå in på dem men det var iallafall skönt att slippa datorn och bloggandet ett tag. Satt knappt vid datorn alls från torsdag till söndag! Nu ska vi se vad jag hittat på de senaste dagarna...

torsdag: bröt ihop i skolan vilket inte var så nice. "firade" valborg hemma med mamma! B&J Phishfood muuums!
fredag: läste, solade och fick lite färg, fysade lite för mig själv.
lördag: panikångest inför religionsprovet,  promenerade runt säbysjön med mamma - nästan en mil och det tog typ två timmar! åt mjukglass för första gången i år, pluggade inför religionsprovet.
söndag: åkte till Gävle och hälsade på Jessie, Rickard och Nattis i deras nya radhus! Pluggade en del i bilen på hemvägen och sen fortsatte hemma efter maten.

Idag blir det lite ätning av nudlar, ska fixa till geografiuppsatsen såsom min lärare sa till mig att göra, träning, ätning av potatisbullar och sen... CHILL OCH SOVA! :D

Javisstja, hade ju religionsprov idag. Gick helt åt helvete, fastän jag satt i 1 ½ timme, näst längst. Men jag har grymt stora krav på mig själv så därför tycker jag det gick sämst fast många andra i själva verket kanske skulle vara helnöjda. Jag bad henne om att möjligtvis få komplettera munltigt det jag inte klarar. Ibland har jag grymt svårt att få ner tankar och åsikter på papper... så äre!