Yrsa - Den glömda drottningen

Publicerat: 2009-01-31 kl. 17:07:50

Titel: Yrsa - Den glömda drottningen
Utgiven: 2008

Författare: Margit Sandemo
Språk: Svenska

Handling: Folkvandringstiden kallades den, den förhistoriska tiden i Norden från 400 - ca 600 e. Kr. Otaliga är historierna om den tidens manliga hjältar, otaliga är sägnerna om deras bedrifter - grova och brutala. Gamla riken utplånas och nya uppstår. Men Yrsas saga berättar också om en annan tid, en tid av värme och ömhet, bort från krig och grymhet.
Ännu styr Oden och Tor människorna, även om någon har hört om en annan Gud...

Drottning Yrsa är en av få starka kvinnor från denna krigiska perioden. Hon strålar som ett ljuvt ljus i en mörk, mörk tid. Hon blir drottning i två riken, hon blir svearnas drottning och sedan gift med danekungen Helge. Men båda hennes män är i krig. Krigens färger är rött och svart - och Yrsas liv blev något helt annat än de mjuka drömmar hon hade då hon var ung...

Omdöme: Först och främst vill jag säga att detta är återigen en väldigt bra roman av Margit Sandemo, men den slår inte hennes böcker om Isfolket dock. Sagan om Yrsa och delvis hennes syster är intressant och spännande då man får följa dem under den tidiga vikingatiden som jag egentligen inte hört så mycket om. Annars så är den fylld med känslor och kärlek och allt möjligt! Ett plus får den för att den handlar om författarens förfäder, man blir nästan själv sugen på att ta reda på släktingar från den tiden!
Jag rekommenderar den för de som vill läsa något lite annorlunda: ♣ ♣ ♣ +

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0